Inför tisdagens US Open

Visst är det lite för många matcher i slams de två första dagarna när man kör första rundan över bara två dagar? Jag tycker det. Franska Öppnas system med att börja på söndagen är verkligen överlägset. 32 matcher om dagen, det går liksom inte att följa. Typ 20 däremot, som det blir om man sprider det på tre dagar, då går det.

Men man ska kanske inte klaga. Alldeles nyss hade vi ingen tennis alls. Nu har vi hur mycket tennis som helst. Det är fint det.

Vilka matcher har vi extra fokus på idag då? Dessa.

17:00 Khachanov-Sinner 1,66-2,30 Bethard

Igår var det typ en halv match man ville se klockan 17. Idag är det flera. Samtidigt som denna spelas Bedene-Ruusuvuori och Querrey- Kuznetsov. Lite intressant att se Ruusuvuori. Ingen vet riktigt ännu hur bra han är. Och Kuznetsov, en spelare jag ofta hållit så högt. Nu kommer han tillbaka efter flera års frånvaro. Han lär ju inte vara jättebra kanske, men intressant att se om han försöker eller om han lagt av och bara åker och hämtar lite lätta pengar på sin skyddade ranking.

Men Khachanov-Sinner alltså. Dåtiden mot framtiden. Låter ju helt sjukt. Khachanov är född 96 men han känns som lite av en veteran. Det är han givetvis inte. Han kan mycket väl ha sina bästa år framför sig fortfarande. Nutiden mot framtiden kanske man ska säga.

För de är ju lika varandra, men ändå inte.

Långa, ståtliga pjäser som servar bra utan att vara servekanoner utan det är serven i kombination med ett bra grundspel som ska ta dem framåt.

Jag tycker egentligen Sinner är en så mycket större spelare. Kommer bli i alla fall. Han har en helt annan talang, annan potential än Khachanov. Men visst känns det samtidigt som att Khachanov just nu är lite tyngre, lite stabilare.

Det blir en strid om två områden. Vem får mest på sin serve, och vem är stabilast i bollandet. Jag överskattar Sinner lite, han är inte en så jättebra spelare ännu. Jag underskattar ofta Khachanov. Jag tycker han sällan imponerar jättemycket. Men jag tror ju att Khachanov kanske är lite bättre på båda områdena fortfarande. Jag tror han vinner, men jag hoppas på Sinner så klart.

18:00 Nishioka-Murray 3,00 1,45 Bethard

Spännande match. Oj så sevärt det kan bli.

Murray kommer behöva få bra utdelning på sin serve och sina returer här. För oj så bökigt det kan bli för honom när bollen är i spel. Nishioka är så vansinnigt snabb och så enormt bra ute i hörnen att Murray kommer få väldigt svårt att slå igenom honom. Nishioka är minst lika säker som Murray, troligen säkrare. Sen brukar Nishioka ha svårt att orka hålla fokus genom långa matcher. Det kan bli Murrays räddning. Men det ska bli väldigt spännande att se. Nishioka är en spelare man vill se spela. Han är verkligen sevärd. Och Murray vill man ju se. Så kanonmatch detta.

20:30 Bautista-Sandgren 1,24-4,50 Bethard

Sandgren är de stora matcherna och de stora turneringarnas spelare. Nu har han dessutom visat form in till den här turneringen.

Bautista vinner många av sina matcher på att motståndaren har svårt för honom. Han spelar på ett obehagligt sätt. Sandgren har verkligen inte svårt för någon. Han är extremt duktig på att anpassa sig till olika spelstilar.

Sen är nog Bautista helt enkelt lite för bra i bollandet för att Sandgren ska kunna skrälla men han kommer knappast lägga sig ner platt. Sandgren tror alltid på chans, vem han än möter.

Massor av bra matcher i övrigt förstås. Thiem spelar, Medvedev spelar, Raonic spelar, med flera. Många stora namn. Gemensamt för dem dock att jag inte tycker det känns som de har så mycket till motstånd, så det där blir de tre matcherna jag kommer ha fokus på genom kvällen. Sen ska man givetvis ha koll på livescoren om det händer något kul någonstans men man kan börja med de här tycker jag.