US Open – onsdag

Halvsvårt att säga så mycket annat än att det var Murraymatchen som stack ut igår. Det känns som att jag nästan bara tittade på den. Nu var det ju inte så, men den pågick i över fyra timmar och den var liksom alltid där.

Han han inte vara så nöjd med det där, Nishioka. Det fanns några chanser att avgöra, så att säga, men han bidrog själv med att då spela sämre.

Murray, han kämpar. Han gillar att vinna. Han slog en spelare som är runt 50 i världen i spelstyrka. Allt det där är ju bra, men man måste ju kanske samtidigt känna lite grann att det här är Murrays nivå numera. Han kan kämpa ner såna här motståndare, men han är egentligen sämre än dem. Nishioka var egentligen den bättre spelaren i alla fem set skulle jag säga. Dessutom vet jag inte om jag tror att Murray är så mycket bättre än det här. Han har aldrig haft någon större offensiv, han har aldrig haft något märkvärdigt tryck i spelet. När han nu inte längre är snabb så är det nog inte mycket mer än såhär kvar.

Men kämpa, det kan han, Murray. Och en rätt kul match ändå, det var det.

Khachanovs match mot Sinner, den som han vann till slut, såg jag en del av också. Sinner höll där på att lyckas med något som jag tycker det är konstigt att inte fler åtminstone försöker med. Han var skadad från set tre framåt. Eller ja, det var något krampaktigt. Men han ledde då 2-0 i set, och med tanke på de här spelarnas spelstilar, hur bra de servar, det var inte omöjligt för honom att stjäla ett av de tre kvarvarande seten. Han försökte också, särskilt i det sista där Khachanov fick svårare och svårare att hålla igång någon slags nivå i takt med att det smög närmare ett avgörande tiebreak. Sinner hade någon chans att bryta och då hade han vunnit, trots skadan. Nu fick Khachanov en bra start i tiebreaket och då klarade han sig men nära för Sinner. Och som sagt, konstigt att inte fler spelare i samma situation förstår hur pass möjligt det är att mest stå och serva, chansa, och kanske vifta med sig ett avgörande set. De flesta ger upp istället.

Felix imponerade inte mot Monteiro. Det såg riktigt osäkert ut. Felix är långt från att vara en topp-20-spelare just nu.

Rätt märklig match mellan McDonald och Ruud. Ruud hann verkligen inte med i sin forehand. Han klarar inte av att vara under press på forehandsidan på ett sånt här underlag. McDonald utnyttjade det ibland, oftast inte, och utan större strid kunde Ruud vända 0-2 i set. Mycket märklig förlust för McDonalds del.

Kuznetsov förresten. Jag såg väldigt lite av den av någon anledning, men raka set mot Querrey i första matchen tillbaka på hur länge som helst. Då har man en viss talang kan man säga. Av det jag såg var Querrey fruktansvärt osäker i spelet men vilken välkommen seger det där mot vara för Kuznetsov. Han kanske är på väg tillbaka.

Väldigt skrällfritt för övrigt. Eller inte för övrigt, väldigt skrällfritt totalt sett. Inte en enda av de bra spelarna föll. Det är bra. Det behöver vi nu när några spelare saknas. Det kan bli fina matcher längre fram.

Idag då? Vi gör som vanligt och tittar till några huvudmatcher.

17:00 Krajinovic-Giron 1,11-7,75 Bethard

Bara en match klockan 17 men jag tycker man absolut kan se den här. Det kommer bli rätt kul bollande. Och jag tror faktiskt det kan skrälla här. Krajinovic är inte stabil på den nivå han varit den senaste dryga veckan. Han kommer gå på nitar. Giron är inte särskilt rädd för starkt motstånd och han kommer här få spela det spel han vill. Nu är Krajinovic bättre, men jag tror det kan bli mer intressant än vad många tror.

18:30 Zverev-Nakashima 1,18-5,45 Bethard

Och här är nästa match där jag tror det kan skrälla.

Ingen vet nog egentligen riktigt hur bra Nakashima är ännu men bra, det är han. Han är troligen åtminstone runt 50 i världen i spelstyrka sett till spelarna han slår.

Duktig bollare, Nakashima. Mycket duktig skulle jag säga till och med.

Zverev servar och springer bakåt i banan. Nakashima är väldigt duktig på att stå och bolla i tempo och lär inte missa.

Sen är Zverevs serve alltid en stor faktor i såna här matcher, men när bollen är i spel tror jag det kommer vara plus för Nakashima här. Det blir till att serva lite bra för Zverev alltså.

20:00 Djokovic-Edmund 1,02-19,50 Bethard

Vinner Edmund den här matchen en gång på 20? Det gör han naturligtvis inte.

Lite ont om jämna, kvalitativa matcher senare ikväll faktiskt, så varför inte kolla in tidernas bästa spelare liksom? Man kan ju passa på.

I sammanhanget ska nämnas att Edmund slagit Djokovic en gång. 2018 på grus i Madrid när Djokovic var skadad och totalt under isen.

Idag vinner inte Edmund.