Favoriterna trummar på

När var senast favoriterna så trygga som de hittills varit i den här turneringen? Mycket ovanligt att de största spelarna håller i den här utsträckningen och när det snart bara är 32 spelare kvar kommer knappt någon av de bästa vara utslagen.

Zverev borde vara utslagen dock. Eller? Nej, det borde han inte, för man, eller jag ska jag säga, har så otroligt svårt att acceptera vilken spelare han numera är.

När Zverev kom fram, och i flera år efter det, var han en riktigt duktig bollare som var extremt kvalitativ inom det området för sin längd. Han var säker, han hade bra tryck, han hade ett bra spel. Och så hade han en helt okej serve ovanpå det.

Numera är det precis tvärtom. Jag har så svårt att ändra syn på honom, men det ska man göra. Han är inte längre en duktig spelare som också har en lite extra bra serve. Han är en servekanon numera. Kanske inte en så stabil servekanon som de bästa, men han servar precis lika hårt som de bästa servarna och det är ju liksom serven han bygger allt på nu. I spelet är han högst medioker, men hur medioker är inte Raonic i spelet liksom?

Jag skulle säga att Zverev blev kanske inte krossad, men han var i alla fall direkt underlägsen Nakashima i spelet igår och det är nog egentligen i sin ordning. Det är bara det att det inte spelar någon roll, för Zverevs serve är bra nog för att man inte ska komma åt den. Nakashima hade ett gäng chanser att bryta. Han fick knappt igång spelet på någon av dem. Och han bröt inte Zverevs serve matchen igenom. Trots att han alltså var överlägsen i spelet. Jag tycker det säger allt om vilken spelare Zverev är numera. Jag tror man lurar sig lite på hans problem med andraserven som han haft till och från senaste åren. Det är andraserven. Förstaserven är det inga problem med direkt. Den är otroligt bra.

Han hade kunnat ryka. Nakashima hade kunnat ta första set och då är det oklart hur det slutat men egentligen var det väl ingen direkt ko på isen för Zverev trots allt.

Djokovic förlorade ett set. Edmund spelade precis så bra som han bara kan göra. Och bara en liten stund senare hade Djokovic avgjort. Han är lite lurig att komma åt. Dåligt humör på Djokovic igår. Det är nog ett bra tecken för hans del. Det tyder på att han bryr sig. Vilket är otroligt problematiskt för de som har planer på att försöka vinna turneringen.

Goffin var lite hotad av Harris. Ganska medelmåttig match. Han har verkligen svårt att dominera sina motståndare som han borde. Han är kvartsseedad i en Grand Slam-turnering. Lite mer pondus kan man kanske förvånta sig. Kolla bara på oddsen under den matchen. När Goffin ledde med 2-1 i set gavs Haarris fortfarande en rejäl möjlighet att vända. Folk litar inte på Goffin och det gör inte jag heller. Blir en intressant match mot Krajinovic längre fram där.

För Krajinovic, han imponerar. Giron är visserligen sällsynt långsam och klumpig för att vara en så duktig spelare. Det märktes igår att det var lite problematiskt. Krajinovic, väldigt bra nu.

Tsitsipas och Shapovalov, mer eller mindre enkelt vidare. Shapovalov förlorade ett set men så mötte han också en rätt duglig motståndare i Kwon så inget att säga om.

Hurkacz rök och det var väldigt rättvist. Davidovich gjorde en bra match men Hurkacz är verkligen långt från den nivå han vill hålla. Med tanke på hans långsamhet är han ruggigt beroende av att ha en grym träff på bollen. Det har han inte just nu, Hurkacz och då är han inte en toppspelare.

I övrigt lite mindre matcher där favoriterna i stor utsträckning vann. Vi lämnar dem för nu.

Nu kanske vi borde försöka ta oss en liten lur så vi orkar titta ikväll. Sen återkommer jag givetvis lite senare med försnack kring kvällens matcher.