Inför torsdagens spel

Så, vad tittar vi till ikväll? Allt, men särskilt de här matcherna för min del.

17:00 De Minaur-Gasquet 1,37-3,35 Bethard

Frågar man mig är det ingen liten nivåskillnad direkt. De Minaur är en spelare jag håller mycket högt. Gasquet, jag vet inte om det finns så mycket kvar där egentligen även om han krigar på.

Men jag tror det här kan bli riktigt intressant, för det känns ganska problematiskt för De Minaur.

De Minaur har en stor svaghet som tennisspelare. Att han egentligen inte är så bra på tennis.

Gasquet har en enda stor styrka som tennisspelare. Att han är jävligt bra på tennis.

Det där låter ju konstigt, eller hur?

Det jag menar är att De Minaurs kvalité till mycket stor del baseras på hans fysik, att han är den snabbaste tennisspelaren som finns. Med den snabbheten kommer han allt som oftast undan med att inte vara så vass slagmässigt, för han behöver inte vara det. Det går inte att slå igenom honom i alla fall.

Gasquet, tvärtom. Allt som oftast ett fysiskt och ibland mentalt vrak, men jösses vilka slag han har. När det gäller att slå på en tennisboll har det aldrig funnits några tveksamheter.

De Minaur ser gärna att hans motståndare till slut slår bort sig i frustration över att det inte går att slå igenom honom. Kommer Gasquet verkligen fastna i den fällan? För när han har tid på sig och får stå och variera som han vill, då är han en väldigt bra spelare.

Jag gillar ju De Minaur bättre på något vis. Han är ingen större favorit för mig, men jag gillar det han gör. Gasquet, jag vet inte. Aldrig varit någon favorit. Men det ska bli kul att se hur Gasquet kanske kan utnyttja sin spelstilsmässiga fördel.

02:30 Auger Aliassime-Murray 1,50-2,75 Bethard

Efter att ha varit så dålig mot Nishioka vet jag inte riktigt om Murray är värd den här chansen. För nu får han en ruggigt bra möjlighet.

Felix var usel mot Monteiro. Han såg fruktansvärt osäker ut. Han jobbade tillräckligt hårt för att vinna, men han är inte bra just nu.

Murray var väl rätt usel mot Nishioka han med.

Men det här blir intressant spelstilsmässigt för Murray.

Felix vill serva lite grann och sen stå och bolla lite grann i lagom tempo och med lagom tryck. Det är ju inte riktigt rätt medicin mot Murray.

Om Murray bara håller huvudet kallt och inte blir alltför offensiv här tror jag att han mycket väl kan vara den säkrare. Och kanske att han kan få mer på sin serve också i och med att han har bättre returer än Felix.

Stor skrällchans säger jag och det vore ju kul. Om nu Murray orkar. Han såg inte fräsch ut i slutet mot Nishioka.

Det var det. Det är faktiskt sällsynt gråa matcher ikväll. Jag kommer givetvis kolla, inget snack om det, och det dyker upp något kul, men det är faktiskt få matcher som sticker ut. En match jag hade tänkt skriva om var det nordiska derbyt mellan Ruusuvuori och Ruud men ärligt talat, vem bryr sig om den matchen? Den har inte direkt med turneringens utgång att göra.

De stora spelarna har enkla matcher idag. Bautista möter Kecmanovic, Rublev möter Barrere, Thiem möter Nagal, och Medvedev möter O’Connell. Jag tror de kommer hålla väldigt bra. Det är väl Berrettini som skulle kunna få lite motstånd av Humbert men jag tror han klarar det också och kanske ingen match som sticker ut det heller.