US Open – fredag

Vi är bara några timmar från dagens spel men vi ska ändå givetvis börja med att titta till gårdagen.

Först av allt, favoriterna fortsätter hålla i en högst ovanlig utsträckning. Om det fortsätter såhär i ett par dagar till kommer vi sen börja få otroligt bra matcher över i princip hela linjen. Det brukar alltid vara någon eller några av de stora som faller precis i början. Så har det inte varit den här gången.

Thiem och Medvedev hade igår båda två ickemotståndare. Raka set båda två men motståndet var så svagt att det inte ens går att räkna matcherna.

Berrettini, Bautista, Rublev, Khachanov, De Minaur, de bra spelarna på halvan i övrigt fortsätter hålla. De Minaur var väl den som var lite hotad. Han slog Gasquet 3-1 i set, utan att imponera skulle jag säga, men det var en ganska svår matchup för honom så det säger nog inte så mycket att han var hotad. För de andra mer eller mindre enkelt.

De seedade spelare som föll igår var Dimitrov och Raonic.

Att Dimitrov skulle förlora mot Fucsovics, inte så överraskande. Jag tycker Fucsovics är den lite bättre spelaren och nu är det precis ett år sen Dimitrov gick till semi i US Open. Innan dess hade han en enorm dipp där han inte var långt från att åka ut från topp-100. Efter det har han inte varit lika dålig, men inte mycket bättre. Han är inte bättre än någon som Fucsovics så det är inget konstigt.

Desto konstigare att Raonic rök sett till hur bra han var förra veckan, men det kan nog egentligen bara bokföras på att han fick fel lottning. Pospisil och han har hängt ihop sen de var små valpar och Pospisil har därmed inte den respekt han borde ha för Raonic sett till hur mycket bättre Raonic är. Dessutom, det kan inte passa Pospisil mycket bättre än att möta Raonic. Han får maximal utväxling på de få saker som han kan. Oflyt för Raonic helt enkelt.

Det var gårdagen, lätt komprimerat. Nu tittar vi på dagens huvudmatcher.

18:30 Goffin-Krajinovic 2,60-1,57 Bethard

Dagens bästa match skulle jag säga. För det där med de riktigt bra matcherna över hela linjen. Som sagt, det är ett par dagar bort, förutsätt att favoriterna håller.

2-2 i inbördes möten men Goffin vann 14 och 15. Krajinovic vann två gånger förra året. Hardcourt båda gångerna och det var inget snack någon av gångerna. Han var helt enkelt den bättre av dem och de där matcherna känns lite problematiska för Goffin inför dagen.

Ganska lika spelare egentligen. De har inte mycket annat än att de är sjukt bra på att slå på bollen och så är båda två snabba. Ingen av dem har någon höjdarserve, ingen av dem gillar att försvara sig. Det blir ett rent och rakt bollande och där har Krajinovic lite fler goda sidor än vad Goffin har. Eller rättare sagt, Goffin är mer enkelspårig.

Men vi får se. Goffin är trots allt topp-10 i världen. Han ska inte vara chanslös mot någon som Krajinovic. Det borde kunna bli en riktigt bra match.

20:00 Shapovalov-Fritz 1,57-2,60 Bethard

Kanske inte mina personliga favoriter någon av dem, men det kommer bli full fart, det kan vi vara helt eniga om. Ingen av dem gillar att försvara sig riktigt utan det är serve och pang på.

Fritz den kanske lite mer kontrollerade av dem, och om Shapovalov har en lite sämre dag kan det betyda mycket.

Samtidigt är Shapovalov den mycket mer kapabla spelaren så en bra dag bara vinner han.

Om man gillar offensiv tennis ska man titta och givetvis, unga spelare som kommer vara med i toppen i många år.

01:00 Djokovic-Struff 1,03-13,50 Bethard

När ska Struff fälla en jätte egentligen? Han har ju inte gjort det ännu, utan snarare haft det tufft när motståndet blivit för starkt.

Men han har ett spel med hög svårighetsgrad, Struff. Han servar jättebra och blir bara mer och mer offensiv. Och kvalitetsmässigt, är han så långt från topp-20 egentligen?

Man vet aldrig. Det skulle kunna bli något. Det är inte omöjligt att Struff någon gång snart slår en av de bästa.