Inför söndagens spel

Dåså. Åttondelar. Nu börjar det bli såna där matcher som är helt otroligt viktiga. En skräll idag och det kan vara spelarens största grej någonsin. Man ska inte glömma det när man säger att favoriterna är självklara vinnare. För underdogsen kan dagens matcher vara deras bästa möjlighet någonsin att nå en kvart i en slam.

18:30 Zverev-Davidovich 1,13-7,50 Bethard

Det här är väl den match jag minst tror att Zverev ska förlora, så det är väl nu han torskar bara för det?

Men nja, det här blir jobbigt.

Nakashima, där såg jag hur det skulle gå till. Att han är så våldsamt bra på att styra spelet att Zverev helt enkelt inte skulle räcka till när bollen är i spel. Det stämde till stor del, men Zverev servade lite för bra och Nakashima vann inte tillräckligt stor del av de viktiga poängen.

Hur ska Davidovich fixa det här då?

Mja, han är högst ostabil i egen serve, han returnerar sådär, och är rätt osäker när bollen är i spel.

Davidovich är alldeles för dålig och han borde passa Zverev perfekt. Zverev faller nog inte idag.

20:00 Djokovic-Carreno Busta 1,04-17,75 Bethard

Det är ju inte spännande det här, det är det inte. Eller ska jag sitta och ljuga?

Okej. Carreno Busta är sjukt stabil från baslinjen. Han kommer rätt och slätt nöta ut Djokovic. Djokovic kommer inte klara av att föra spelet och kommer till slut dessutom bli plockad på konditionen av Carreno Busta.

I ett parallellt universum kanske. Där vi lever nu blir det nog inte riktigt sådär.

23:00 Coric-Thompson 1,60-2,55 Bethard

Vilken fot väljer man att stå på här då? Var Coric fantastisk mot Tsitsipas? Eller gjorde han en bra match men fick enormt mycket hjälp av Tsitsipas?

Jag tror ju kanske mer det senare i alla fall och efter att ha sett Coric vara så dålig så länge har jag svårt att tro att han bara är tillbaka.

Thompson är inte en spelare som inte är särskilt bra, om man ska vara helt ärlig. Han är en stadig topp-100-spelare, men inte mer. Han är bra på att göra det som krävs när han möter jämna och sämre spelare i lite viktigare matcher.

Så, är Coric en klart bättre spelare än Thompson eller är han en spelare som är jämn med Thompson?

Jag tycker verkligen inte det skiljer mycket mellan dem. Coric kommer ha all press på sig här, i alla fall från sig själv. Thompson kommer se sitt livs chans. Jag tror och hoppas att det kan skrälla för Coric, honom gillar jag ju inte. Inte för att jag gillar Thompson heller. Eller ja, går det att ha en åsikt om Thompson? Han märk ju liksom inte.

01:00 Gofin-Shapovalov 1,80-2,20 Bethard

Dagens tveklöst bästa match på dagens tveklöst sämsta tid. 01:00, det är väldigt svårt.

Jag tycker det känns som spelstilsfördel för Goffin här.

Goffin har tillräckligt bra returer och framför allt så returnerar han offensivt nog, för att Shapovalov inte ska få full utväxling på sitt bästa slag i den här matchen, det vill säga det tredje tillslaget. Han är otroligt bra när han får ett läge eller ett halvläge på serven. Då attackerar han och motståndaren kommer då sällan in i poängen.

Men gör man det, kommer in i poängen, då är Shapovalov rätt mänsklig, medan Goffin där är extremt bra.

Om Goffin bara gör rätt här. Det vill säga har full fokus på att vara så aggressiv som möjligt, då tror jag han vinner.

Om Goffin är försiktig som han ofta varit på slutet, i den här turneringen fram till förra matchen exempelvis. Då vinner Shapovalov.