Inför måndagens matcher

Jag trodde faktiskt det skulle bli fullständigt ramaskri men det verkar snarare, otippat nog, som att de flesta håller med mig om att Djokovic diskning var aningen orimlig.

Det är hur som helst historia, och nu tittar vi istället till de fyra sista åttondelarna. Hur fel det än må vara, att Djokovic är borta öppnar ju för en ny Grand Slam-vinnare och vilken magisk möjlighet för alla spelare som är kvar.

17:00 De Minaur-Pospisil 1,54-2,70 Bethard

Exempelvis för de här två. Jag tror inte Pospisil, eller ja, han är rätt knäpp i och för sig så han kanske tänkt det, men han borde inte tänkt så många gånger att han har en chans att vinna en slam. Nu är han rätt långt från att vara en av favoriterna, men han har faktiskt chansen tillsammans med alla andra också. Det är ingen av de 12 spelare som är kvar som inte har möjligheten att vinna. Så jämnt är det.

Hur blir det här då?

Tycker det känns lite intressant spelstilsmässigt för Pospisil. Men han är ju i och för sig en sån där spelare som nästan ingen har lätt för, så det känns nästan alltid intressant för honom.

Jag tror nyckeln för Pospisil är att hålla sig kall. Han behöver inte attackera bollar som inte är riktiga lägen här för det gör inget om De Minaur attackerar. Hans attackspel är inte så bra att Pospisil behöver vara orolig.

Samtidigt, är Pospisil tillräckligt bra när bollen är i spel för att slå De Minaur? Och servar han tillräckligt bra för att De Minaur inte ska få bollen i spel? Troligen inte ändå.

20:00 Thiem-Felix 1,45-3,05 Bethard

Ingen dum match och särskilt inte nu. Thiem är plötsligt en av de stora favoriterna. Inte min huvudfavorit, men han är en av de tre mest troliga segrarna. På grund av lottningen håller jag just nu Zverev som favorit. Det låter inte särskilt normalt, jag vet, men jag tycker faktiskt det. Han kommer gå rätt enkelt till final. Det kommer ingen på den undre halvan.

Hur blir då detta?

Ja, det blir Felix nötande. Han kommer hålla sin nivå. Och så blir det Thiem som är den osäkra faktorn.

Hur bra är han egentligen just nu, Thiem?

Och hur negativt påverkas han egentligen av det supersnabba underlaget? Det var snabbt i Australian Open också när han gick till final, men var det såhär snabbt? Tveksamt.

Mycket intressant match där jag inte riktigt ser framför mig hur spelet kommer vara, och då blir man ju lite extra nyfiken.

21:00 Berrettini-Rublev 1,90-2,05 Bethard

Det är många på den undre halvan som hade varit favorit till en finalplats på övre halvan. Det här är väl två av dem.

Rublev. Som jag skrev häromdagen. Han har vunnit sina matcher i den här turneringen så snabbt så man knappt hunnit se honom. Nu står han plötsligt här med en enormt möjlighet att bara vända karriären åt ett helt annat håll. Han kan vinna, och då är han plötsligt en topp-10-spelare för lång tid framåt.

Och Berrettini som här också får en superchans. Han är rätt begränsad, Berrettini så han skulle inte kunna vinna en Grand Slam om alla var med. Nu får han sin kanske enda chans. Så inte helt oviktigt för honom.

Rublev den klart bättre när bollen är i spel. Berrettini den bättre servaren, den stabilare, och den med lite bättre psyke.

Helt omöjligt, men det kommer bli en grymt välspelad match, det är jag säker på.

01:00 Medvedev-Tiafoe 1,12-8,00 Bethard

Det här var ju praktiskt att lägga den ointressanta matchen mitt i natten för en gångs skulle.

Tiafoe är inte bra nog på tennis för att slå Medvedev. Här skräller det absolut inte.