Inför de första kvartarna

Kvartsfinaler i US Open. Djokovic, Nadal, Federer, Del Potro…nja, tyvärr inte. Man får försöka att inte tänka på det. Och det är väl kanske dags att börja förbereda sig på det som kommer när de störta slutar. Då kommer det vara just de här spelarna som är längst fram.

19:30 Zverev-Coric 1,44-3,10 Bethard

3-1 till Coric i inbördes möten men det finns en rätt viktig detalj där. Matcherna är från 15, 17 och 18. Inte 18 kanske, men innan dess var det Coric som var den högre rankade spelaren av dem. Han var som bekant långt fram väldigt tidigt och är också ett år äldre än Zverev. Nu är det lite andra bullar. Nu är det Zverev som är toppspelaren medan Coric är en i mängden på atp-touren.

Jag har svårt att se Zverev förlora den här matchen.

De försöker egentligen göra lite samma sak. Ingen av dem trivs med att vara överdrivet offensiv utan de vill stå och hålla i bollen och liksom nöta ner motståndaren.

Med den viktiga skillnaden då att Zverev har en av världens bästa servar, det har absolut inte Coric.

Bollen kommer hela tiden komma i spel i Coric serve, inte i Zverevs serve. Jag tror det blir helt avgörande.

02:30 Shapovalov-Carreno Busta 1,58-2,60 Bethard

Samma sak här faktiskt. Spelaren som inte är favorit har 3-1 i inbördes möten. Carreno Busta vann i tre raka tiebreakset i US Open 2017 och sen tre möten förra året. 2-0 för Carreno Busta på hardcourt då medan Shapovalov vann deras enda möte på grus. Lite annorlunda kanske.

I den första kvarten skulle jag säga att de inbördes mötena inte betyder någonting överhuvudtaget. Här däremot, här betyder de ganska mycket, för det finns en rimlighet i dem.

Carreno Busta är extremt noggrann och han är det över tid. Han kommer göra exakt samma sak hela tiden under den här matchen och även om Shapovalov kommer ha de högre topparna, det är jobbigt för en ganska fladdrig spelare som Shapovalov är att möta en tråkmåns som Carreno Busta.

Har Shapovalov en bra dag, då vinner han. Frågan är vad som händer om han har en ordinär dag? Jag tror faktiskt att Carreno Busta har en rätt bra chans då. Jag tror inte det kommer krävas någon direkt dålig match från Shapovalov för att han ska förlora. Jag tycker han känns som en väldigt tunn favorit här.