Inför onsdagens kvartar

Zverev är i final, eller? Jag tycker verkligen han imponerar, och jag förstår inte riktigt hur Carreno Busta ska komma åt honom. Jag förstår för övrigt inte slutsegraroddsen just nu. Kolla in dem här på Bethard. Medvedev är storfavorit, 2,55 medan Thiem står i 3 gånger pengarna och Zverev, 4 gånger pengarna. Jag hittar ingen logik i det. Thiem har den enklare kvarten idag och skulle Medvedev alltså vara storfavorit när de eventuellt möts på fredag? Det låter märkligt. Men framför allt, hur kan man inte väga in att Medvedev och Thiem har mer eller mindre tuffa kvartar framför sig idag medan Zverev är i semi och där har ett beskedligt motstånd, medan Medvedev och Thiem ska banka skiten ur varandra i semin. Nej, väldigt rimligt att spela på Zverev som slutsegrare idag skulle jag säga. Han har dessutom visat tidigare att han kan vinna. Slutspelet, ni minns.

Otroligt imponerad av Zverevs servande igår igen. Det är som att folk inte riktigt förstått vilken servekanon han just nu är. Han ligger hela tiden och pumpar på med 220 kmh på sina förstaservar. Det är inte många som har det trycket och det är väldigt svårt att stå emot.

Men nu tänkte jag att vi ska gå på dagens matcher istället för att prata om det som varit.

19:30 Medvedev-Rublev 1,32-3,80 Bethard

3-0 i inbördes möten för Medvedev. En gång på challengertouren för fyra år sen och så två gånger förra året, Cincinnati och St Petersburg. Hardcourt alla gånger. Det säger något ändå, även om Medvedev hela tiden varit den högre rankade spelaren. Eller var han det 2016 verkligen? Rublev var ju uppe på topp-100 lite före Medvedev. Frågan är om Medvedev hade hunnit köra om 2016. Tveksamt. Spelar ingen roll, Medvedev har vunnit matcherna hittills helt enkelt.

Jag minns att jag skrev inför en match mellan de här två, det måste väl varit Cincinnati förra året. Jag minns att jag trodde på Rublev för logiskt sett ska det här passa Rublev ganska bra. Medvedev tar inte jättemycket initiativ. Rublev får ganska goda möjligheter att styra spelet som han är så beroende av att få göra.

Men så finns det väl en annan sida av myntet också. Medvedev är numera en av de allra svåraste spelarna att bolla ut. Hans försvar och kontringsspel är helt fantastiskt och kanske är det så att Rublev bara inte är tillräckligt säker för att stå upp mot Medvedev.

Vi får se. Intressant grej att hålla koll på det där i alla fall. Hur mycket får Rublev styra? Och hur tufft kommer han få det att komma igenom Medvedevs mur? Kommer Medvedev kanske försöka vara lite mer offensiv än vanligt för att få Rublev på bakfoten vilket ju Rublev inte gillar överhuvudtaget?

Jag tycker ju egentligen det är lite skrällvarning, men jag tror ju samtidigt att Medvedev bara är för bra. Helgardering. Den som lever får se.

02:30 Thiem-De Minaur 1,20-5,40 Bethard

Det här känns problematiskt för De Minaur.

Rent kvalitetsmässigt ser jag inget konstigt i att De Minaur ska kunna stå upp mot och hota Thiem på hardcourt. Så bra är han. Men spelstilsmässigt ser jag enorma problem här.

De Minaurs eget spel. Offensiva spel om man så vill. Är inte bra nog för att kunna stå sig mot Thiem.

De Minaur måste spela på sina bra sidor här, det vill säga sitt försvar och kontringsspel. Så går det knappt att slå Thiem nu för tiden. Thiems forehand är alldeles för bra och jag ser faktiskt inte riktigt vad De Minaur ska hitta på för att komma ifrån den matchbild som bara leder till att Thiem vinner.

Thiem till semi, det känner väldigt troligt.