Rom – torsdag

Carreno Busta… Det måste vara jobbigt det där ändå. Man är kvar bland de fyra sista i en av världens största turneringar. Sen åker man till en lite mindre turnering, och så står det plötsligt någon på andra sidan nätet som man inte tar gem mot. Var han sliten? Det var nästan en vecka sen han spelade sin semifinal i US Open. I de flesta andra sporter skulle man bara skratta om någon sa att han var sliten med fem vilodagar. Han blev förintad av en spelare som han helt enkelt inte är på samma nivå som.

Tycker Djokovic också såg bra ut. Jag kan verkligen inte tänka mig att någon slår Nadal eller Djokovic den här veckan. Det enda som talar emot är väl ifall Djokovic inte skulle vara så sugen på att möta Nadal precis innan Franska Öppna. Man har sett såna tendenser vissa gånger tidigare om åren men nja, jag tror det inte. Det blir nog den finalen i helgen.

Jag pratade en del om italienarna igår och det var ju lite passande. Sinner krossade Tsitsipas. Han borde vunnit enkelt redan i andra där han hade 5-2. Han krossade honom i skilje istället.

Det är lite det där som talar emot Tsitsipas. Han kan bli avslöjad. Tittar men på honom rent slagmässigt och jämför med Sinner så är Sinner egentligen slagmässigt bättre. Alla slag egentligen. Sen spelar Sinner väldigt rent, Tsitsipas spelar väldigt orent. Det vill säga, det är mycket jobbigare att möta Tsitsipas och givetvis, Tsitsipas förmåga att vara som bäst när det gäller osv. Men när motståndaren inte har svårt för honom, och han inte lyckas få matchen till att avgöras på de viktiga poängen, då kan han bara vara klart sämre än en motståndare som han rent rankingmässigt bara borde slå. Som sagt, det är lite försvårande för Tsitsipas detta. Han är inte sådär att han bara blåser bort sina motståndare på ren spelstyrka som de andra spelarna som är lika bra som honom, Thiem och Medvedev. Eller ja, han är ju sämre än dem, men han skulle nog gärna vilja vara uppe på deras nivå.

Cilic fullständigt krossade Goffin och Goffin, nja, jag vet inte. Vill han spela tennis just nu? Han ser ju alltid rätt livlös ut men just nu är det nästan som att han inte försöker. Tur för honom att rankingen är lite låst just nu. Annars hade hans ras blivit otrevligt.

Coric ut mot Travaglia. Liten skräll, men var det inte mest så att han överpresterade i US Open? Jag ser det nog allt så tills vidare.

Idag då? Det är alltså måndagsfinal i Rom den här gången. Idag skulle ju åttondelarna ha spelats, men de kommer istället imorgon. Det är fortfarande andra omgången detta.

Svårt att inte fastna vid matchen längst ner av flera olika orsaker. Vilken fin match, tänk om den hade spelats inför publik, men mest av allt kanske, hur i hela världen kan Musetti anses vara favorit mot Nishikori? Nej, det håller inte. Han såg fantastisk ut mot Wawrinka, en mäktig seger, men ska man vara favorit mot Nishikori på grus ska man i alla fall vara topp-50 med lite marginal och är han verkligen stabnil på en sådan nivå, Musetti? Det hade varit lite halv sensationellt. Men oavsett vilket, om ni inte såg honom mot Wawrinka, titta på matchen ikväll. Han är värd att tittas på, Musetti.

I övrigt lite intressant att se om Fognini kanske är lite bättre än han var förra veckan i alla fall.

Monfils tillbaka efter långt uppehåll. Skönt för honom med en mjukstart i form av Köpfer.

Förutom Musettis match måste jag dock säga att alla dagens matcher känns väldigt sådär…jämnbra. Bra matcher som man ska titta på, men inte så mycket som riktigt sticker ut egentligen.