Inför fredagens åttondelar

Det är lite godis över dagens tennis i Rom, är det inte? Sen så, helt ärligt väntar man ju egentligen mest bara på måndagens final, men det kan bli en rätt kul väg dit också.

11:00 Dimitrov-Sinner 2,00-1,90 Bethard

Tänk att det är Dimitrov som är gubben nu. Gick fort för hans karriär att bara rasa förbi. Han var ung och lovande tills han var 29 år typ, man väntade på att han skulle slå igenom. Nu fyller han snart 30 år och får betraktas som gammal. Han hade nog förväntat sig mer av sin karriär även om han egentligen vunnit mer än han haft spelstyrka till. En masterstitel, en slutspelstitel, och som bäst trea i världen. Så bra har han ju aldrig varit.

Men nu som sagt, nu är det han som är gammal och han möter idag Sinner som är 10 år yngre. Sinner kommer nog hinna vinna mer under sin karriär än vad Dimitrov gjort.

Vem är bäst nu då?

Jag tror ju Sinner. Jag tycker han är spelmässigt bättre helt enkelt och han såg väldigt bra ut mot Tsitsipas.

Sen är frågan hur Sinner kommer trivas mot Dimitrovs variation. Kanske inte så bra om jag får gissa. Men samtidigt tror jag att Sinner bara är för bra.

Hyfsad match att inleda dagen med i alla fall. Samtidigt spelar Berrettini mot Travaglia men det är så klart den här man ska se.

12:30 Shapovalov-Humbert 1,35-3,60 Bethard

Rätt offensiv grustennis att vänta kan man ju säga. Jag tycker Humbert imponerade rejält mot Fognini. Att han har en krispig offensiv är inte direkt något nytt, men han klarade att hålla i bollen mycket bättre än jag sett honom tidigare på grus och egentligen överhuvudtaget. Han stressade inte som han brukar göra utan väntade in lägena istället och då blev det riktigt bra. Väldigt lika varandra de här två egentligen. Shapovalov ska väl vara lite bättre men lite skrällchans ändå för Humbert skulle jag säga.

14:00 Ruud-Cilic 1,71-2,30 Bethard

Man ska nog inte lura sig att Cilic behövde göra särskilt mycket i matchen mot Goffin. Han var verkligen under isen, Goffin. Det var riktigt illa.

Ruud trummar på. Han var verkligen blivit så vansinnigt stabil. Jämför honom med Mikael Ymer liksom. Under förra säsongen kändes de lika bra, och Ymer kändes till och med på väg förbi. Så har det inte direkt blivit. Ymer har inte klivit en enda centimeter framåt i år medan Ruud liksom konstant äter sig upp mot toppen. Och han gör det kanske inte genom att bli sådär väldigt mycket bättre, utan han blir istället mer stabil och svårslagen för varje dag som går.

Cilic har fortfarande hög kapacitet och jag tycker egentligen det borde passa honom rätt bra att möta Ruud. Ruud är inte den som blåser bort sina motståndare precis utan Cilic kommer få sina lägen att damma på.

Men jag tror underlagsfördelen är lite för stor för Ruud och en normal dag vinner han.

En kul match borde det i alla fall bli och vi kan väl unna norrbaggarna en kvartsfinal i en mastersturnering, eller? Undrar när vi hade det senast. Tveklöst mer än 10 år sen i alla fall.

14:30 Djokovic-Krajinovic 1,20-5,40 Bethard

Krajinovic blir ju väldigt, väldigt liten bredvid Djokovic. Som att han mest bara vill sätta sig i Djokovic knä, typ.

Krajinovic är på alla sätt en sämre och vekare version av Djokovic.

Vad betyder det då?

Att i alla normala fall vinner Djokovic enkelt på att han bara är bättre.

Men har Djokovic en riktigt, riktigt, riktigt dålig dag. Då är de plötsligt ganska nära varandra i det mesta.

17:00 Schwartzman-Hurkacz 1,60-2,55 Bethard

Hurkacz var skadad och såg nästan ut att vara redo att ge upp mot Evans i första rundan. Sen sprattlade han till och slog Rublev i andra rundan och är nu här. Liten skräll och välbehövligt för Hurkacz som känts lite på väg neråt rankingmässigt.

Schwartzman har varit svår att förstå sig på sen vi startade om efter uppehållet. Han har gått på nitar som jag tycker han inte skulle kunna gå på. Det känns dock som han är i helt okej skick spelmässigt och då borde det väl släppa. Lite obehagligt för honom här kanske att möta en så pass bra bollare som har en så extremt överlägsen serve som Hurkacz. Nyckeln för Svarre blir att få returerna i spel. Får han det ska han inte kunna förlora, så mycket bättre är han i spelet.

17:00 Musetti-Köpfer 1,40-3,30 Bethard

Han är obehagligt bra alltså, Musetti. Att han legat otroligt bra till för sin ålder och allt sånt, det har varit känt i långt över ett år. Men för ett par veckor sen förlorade han mot Altmaier, en tidigare talang som får ses som rätt misslyckad numera. Han är en medelspelare på challengertouren. Sen uppehållet har Musetti också förlorat mot Hanfmann, och innan uppehållet, då förlorade han mot Benjamin Lock i sista matchen innan tennisen stängde ner. Jag hoppas innerligt att ingen av er vet vem Benjamin Lock är, men jag kan i alla fall meddela att han är en dubbelspelare…eller ja, han försöker vara dubbelspelare. Men han är en sån där kille som högst troligt har rätt rika föräldrar och som åker omkring och ägnar sig åt sin hobby samtidigt som han leker professionell. Kort sagt, han är totalt värdelös, han kan inte spela. Honom förlorade Musetti alltså mot för ett halvår sen. I turneringen innan det förlorade han mot en holländare som heter Mick Veldheer. Jag vet inte ens vem det är. Och när jag inte vet vem en spelare är, då är han inte så bra. Nu slår han Wawrinka och Nishikori, Musetti. Det är en viss skillnad, det är det verkligen.

Han kommer snudd på behöva falla ihop idag för att det inte ska bli kvart också. Köpfer har skrällt sig fram hit, men Monfils igår bjöd verkligen noll motstånd, så den ska man inte dra några växlar på.

Han kan få möta Djokovic imorgon, Musetti. Vilken grej.

19:00 Nadal-Lajovic 1,02-27,75 Bethard

Hade vi inte kunnat bjuda på 28 gånger pengarna på Lajovic ändå, Bethard? Tycker nog det. 27,75 känns lågt.

Hade varit kul att se Musetti mot Nadal i en riktig match. De tränade tydligen häromdagen. Man skulle ju någonstans vilja att Nadal börjar ta hand om honom för att sen lämna över grusmanteln om några år.

Lajovic? Snälla nån. Det kan bli ovärdigt det här.