Hamburg då?

Det pågår ju en 500-turnering den här veckan. Högst annorlunda med en 500-turnering veckan innan en Grand Slam men det mesta är ju annorlunda i år kan man säga. Och Hamburg, det finns väl ingen spelplats som är mer värdig att vara 500-arrangör än Hamburg. Hamburg är en spelplats för en mastersturnering. Och den har ju varit masters förut även om det var ett gäng år sen. Jag råkade ju hamna i Hamburg samma vecka som den här turneringen spelades för några år sen så jag gick och tittade lite. Mycket trevlig spelplats. Ganska centralt i staden också. Och nära till Sverige givetvis. Så den här tycker jag man kan besöka sen när vi kanske återgår till något som åtminstone liknar hur det var förut om något år.

Hur går det då?

Man kan väl ställa en försynt fråga kanske kring hur man egentligen tänkte här. De sista åttondelarna spelas idag torsdag, kvartar imorgon fredag, semis på lördag och final på söndag. Som i stort sett alla turneringar alltså. Det lilla problemet i det här fallet är bara att Franska Öppna ju börjar på söndag. Man spelar alltså final samma dag som Franska Öppna startar och även om den första omgången i Franska Öppna går över tre dagar så man lär ju få spela sin första runda där om man går till final i Hamburg, jag hade ju kanske valt att spela den här turneringen över sex dagar istället för sju. Alla mindre tennisturneringar borde för övrigt spelas över sex dagar. Då blir det full action hela vägen istället för att några speldagar blir lite tunna. Fyra matcher idag i Hamburg exempelvis. Lite tunt tycker jag när det ändå är så pass tidigt i turneringen som andra omgången.

Den stora grejen givetvis att Humbert skickade ut Medvedev direkt. Extremt rättvist också. Han var riktigt bra, Humbert. Han är bra nu. Han utvecklas fortfarande starkt och det är en tidsfråga innan han är uppe topp-30 på rankingen. Intressant spelstil. Han är väldigt offensiv, alltid varit, men nu har han lärt sig hålla i bollen lite grann också och det blir plötsligt väldigt skarpt. Även på grus där han knappt spelat tidigare. Medvedev, det var inte bra så klart, men han är utsatt mot den här spelstilen. Är någon tillräckligt offensiv och tillräckligt bra, då blir det väldigt jobbigt för Medvedev. Han skulle behöva utveckla sitt eget spel lite grann skulle jag säga.

Fognini vann äntligen en match. Kul match också mot Kohlschreiber. Det roligaste kanske att se Kohlschreibers ögon efter matchen, hur dum i huvudet han faktiskt tyckte att Fognini var.

Paire har corona. Han testade positivt inför turneringen men fick spela ändå och gav upp matchen för att han kände sig sjuk. Annorlunda. Jag har forskat för lite i det för att kunna säga hur idiotiskt det är men det låter ju helt otroligt konstigt.

Tsitsipas imponerade stort igår och det känns väl lite upplagt för honom att få med sig en titel. Promenaden till finalen blir inte alltför tuff. Där kan det bli tufft med Bautista eller Ruud men Tsitsipas ska väl vinna detta. Om det är så bra för honom, det vet man inte. Han är ju en av utmanarna i Franska Öppna och att då ha en tung spelvecka i benen redan när man börjar, inte alltid optimalt.