Snabbtitt på franskalottningen

Det verkar inte bli någon publik. Först satsade man på att det skulle vara fullt på de största matcherna, sen hoppades man på 10 000 i publiken, sen var man nere på 5000 ganska länge, nu verkar senaste budet vara 1000 personer på de största arenorna och man verkar få kämpa för att få tillåtelse att släppa in så många. Kort sagt, vi är inte redo för publik riktigt ännu, men jag tycker det är helt rätt väg att börja släppa in folk, även om det är få. De 50 sponsorer som sitter och tittar på elitseriematcherna i hockey kanske inte hjälper så mycket, men franska ligan i fotboll har väl aldrig känts som ett förstaval förrän nu när de tagit in 5000 personer på vissa matcher. Supercupfinalen, jag tror aldrig jag sett den förut. Det är en hittepåmatch. Men när den igår spelades i Budapest inför storpublik var det den mest underhållande fotbollsmatchen jag sett på över ett halvår.

Man ska inte stressa med det här. När chefen över svensk elitfotboll igår uttalade sig genom att säga att det är en katastrof att de inte för ta in publik i höst heller, då kan man ju undra vilken planet han lever på. Om katastrofen är att man inte får ta in publik på fotbollsmatcher, då finns det inte så många ord kvar för att det är folk som dör i en sjukdom som man försöker hantera, bland annat genom att inte ha publik på fotbollsmatcher.

Däremot tycker jag man ska göra allt man kan inom ramarna för det tillåtna. Kan man ta in 10 personer på en match så gör man det, kan man ta in 50 så gör man det, och så vidare. För mig hjälper det. Bara några få personer på läktarna gör det mer levande och därför hoppas jag att Franska Öppna får ha kvar de här 1000 personerna på läktarna under turneringen.

Lottat och klart är det i alla fall och vi tar oss en snabbtitt.

Det blev ju kanske inte någon höjdare för Ymer det där. Eller så är det just det. Jag tror han ungefär lika gärna vill synas som han vill vinna tennismatcher. Han är lika beroende av båda två så att säga så för hans del kanske det är okej att få någon timme i rampljuset framför att ha chansen att kanske vinna en match i turneringen. Tråkigt tycker jag. När det är så ojämnt är inte tennismatcher särskilt spännande.

Djokovic får sen som värst Hurkacz. Varit väldigt ojämn på sistone, Hurkacz, men inte ens på sina toppar har han en chans mot Djokovic givetvis, så rätt bra lottning för Djokovic.

Garin, Humbert, eller Khachanov i åttondelen för Djokovic. Jag tror faktiskt Humbert skulle vara den som skulle kunna vara mest bökig för honom. Men givetvis, i grund och botten är det inga problem. Djokovic lär inte ryka tidigt.

Berrettini som kvartsseedad på Djokovic del. Ganska rättvist på något vis. Berrettini är inte en av de kvartsseedade som kan tänkas ha något med utgången av turneringen att göra utan håller han sin seedning ska han vara jättenöjd så att han får max kvartsfinal som möjligheter, känns rimligt. Inte helt troligt att han klarar det då. Han är väl favorit i alla sina matcher, men det blir till att kämpa hela vägen om han ska klara det. Djokovic hoppas nog att det blir Berrettini, för Bautista vore förstås klart mindre mysigt för honom.

Medvedev och Tsitsipas på samma kvart, också väldigt rimligt. Två spelare som är det Berrettini inte är, det vill säga spelare bakom de som ska vinna som kan sticka fram nosen om någon av de stora faller. Så att de får chansen på samma kvart, det är ju bra.

Men kolla. Det finns en del andra spelare här också. Så det är en fantastisk möjlighet för ganska många att gå till semi härifrån.

Krajinovic, Dimitrov, Shapovalov, och Rublev. Det har samlats många fina spelare här och därmed blir det många bra matcher.

Vem klarar sig helskinnad ur detta då? Medvedev har en mycket bättre lottning än Tsitsipas. Annars hade jag nog sagt Tsitsipas men han får så jobbiga matcher hela vägen medan Medvedev kan flyta fram till kvarten lite enklare.

Här har vi Thiem. På den undre halvan alltså. Djokovic drog vinstlotten den här gången och slapp Thiem på samma halva.

För många andra seedade spelare hade Cilic setts som en mardrömslottning i första omgången men Thiem är liksom för bra för att förlora mot någon som Cilic så det spelar inte så stor roll.

Ruud lite samma sak. Problem för många, men Thiem är så bra att jag inte tror att Ruud räcker till.

Wawrinka, vilken nivå håller han numera? Jag känner mig rätt säker på att han inte kommer komma upp till sin högstanivå någon mer gång. Det är lite Murraysyndromet. Han är inte längre lika bra fysiskt, han har varit lite sämre så pass länge, att det nog inte längre är troligt att han bara behöver hitta formen. Han är nog sämre helt enkelt.

Så Thiem, han kommer trumma på även om hans lottning kan se lite tuff ut.

Bra chans för Schwartzman va? Jag tror absolut inte han är en spelare som kommer börja gå långt i de största turneringarna på löpande band. Han kan falla mot märkbart sämre spelare. Men Kecmanovic ska passa honom bra, Coric lika så, Monfils är inte bra just nu. Det borde bli Thiem-Schwartzman i kvarten och det skulle kunna bli en väldigt bra match det.

Och Zverev hamnar på Nadals kvart. Det är väl helt otroligt rimligt att Zverev är den av de kvartsseedade som helt blir av med sin möjlighet att gå längre än att hålla sin seedning.

Goffin-Sinner, det är en fin förstaomgång det. Tveksamt om Goffin, som är lite under isen, ens är favorit där. Den av dem som vinner den matchen har i alla fall en jättechans, först att gå till åttondelen men sen också kvarten.

Nadal då?

Bra lottning. Han har svårt för Fognini, men Fognini har enormt långt till sin högsta nivå och då har han så klart ingen chans.

Jag har svårt att se att Nadal ska falla innan semi. Det är först då det börjar för honom.

Det blev kanske ingen snabbtitt det där, men en titt blev det i alla fall. Två dagar kvar.