Franska Öppna – måndag

Snart på det igen bara. Men först lite om gårdagen. Jag tror dock vi kommer få ha den här uppdelningen lite grann. På kvällarna kommer jag också Nisse sitta och snacka igenom dagens spel i ljudformat.

Så vill man ha eftersnack så kommer jag nog, vissa dagar i alla fall, hänvisa dit. Så fokuserar vi mer och att införsnacka här på förmiddagarna.

11:00 Fognini-Kukushkin 1,40-3,20 Bethard

Inte jättemycket med start klockan 11 som sticker ut. Matchen som konkurrerar med denna är Opelka-Sock, ungefär. Så det är en lite sömnig start på dagen kanske.

Men kan det här bli kul då?

Inga enäggstvillingar det här riktigt. Fognini, det går väl knappt att vara mer stökig mot Kukushkin, det går knappt att vara mer seriös och tråkig.

Fognini är en världsspelare. Kukushkin får emellanåt kämpa för att ens vara med i de här största turneringarna.

Fognini en extrem grusspelare, Kukushkin har grus som sitt sämsta underlag.

En del talar ju för Fognini kan man säga.

Men var står han egentlige, Fognini? Lite bättre förra veckan, men ändå inte bra. Och Kukushkin, han har visat lite form på gruset redan.

En bra dag vinner Fognini hur enkelt som helst och tappar bara strögem. Men en lite dålig dag, då kan det bli jämnt och intressant.

13:00 Thiem-Cilic 1,11-7,75 Bethard

Rätt intressant odds på Thiem får man säga. Finns det verkligen en enda liten stackars chans att han åker ut här? Jag skulle utan tvekan svara nej på den frågan. Det är omöjligt.

Det är väl gruset som bankar in spiken i kistan egentligen. Cilic tog ett set på Thiem på hardcourt i US Open senast, men på grus, där blir det omöjligt. Thiem extrem grusspelare, Cilic svagare än folk i allmänhet har uppfattning om på grus, nja, det är ingen match det här.

Visst kan man tänka sig att Cilic kör någon slags Söderling-taktik och servar och sen bara bankar på. Tyvärr provar han aldrig något sånt, Cilic. Han försöker lita på sitt eget spel även när han möter någon som är alldeles för bra. Lite synd det, med tanke på att han har kraften för att kunna chansa.

Thiem alldeles för bra och jag tror inte det blir särskilt spännande.

16:00 Medvedev-Fucsovics 1,24-4,50 Bethard

Undrar hur det är med självförtroendet för Medvedev egentligen. Det var inte bra mot Humbert i Hamburg. Han var bara sämre helt enkelt. Och kan man förlora mot Humbert, då kan man absolut förlora mot Fucsovics.

Helt annat typ av motstånd det här dock, och ett motstånd som passar Medvedev klart bättre.

Mot Humbert blev det obekvämt med alla attacker som riktades mot honom precis hela tiden. Mot Fucsovics behöver inte Medvedev vara alltför orolig över att servera lite lägen. Kan kommer kunna försvara sig och variera som han vill i alla fall.

Samtidigt, om det nu är så att Medvedev verkligen är ur form. Då kan man ju se framför sig här att Fucsovics bara bestämmer sig för att inte missa och då tvingar Medvedev att göra allt själv med bollen. Det gillar han ju inte riktigt Medvedev.

Tycker det känns som en intressanta match det här, för jag är inte helt övertygad om att det kommer flyta utan problem för Medvedev.

16:00 Nadal-Gerasimov 1,01-27,75 Bethard

En ickematch, men det måste väl ändå noteras att mästaren kliver in idag. Och visst är det alltid något särskilt med att se Nadal på centercourten i Paris.

Gerasimov? Extremt medelmåttig. Extremt dålig på grus. Tror ni han kommer ha någon chans? Kanske inte nej.

Ingen omedelbar brist på matcher idag kanske nej. Högst odds i världen hos Bethard så ska man spela, då ska man spela här.