Franska Öppna – onsdag

Igår blev de klara i någorlunda tid, och jag och Nisse lyckades därmed täcka in hela speldagen i Grand Slam-podden. Så eftersnacket, det hör man utan tvekan bäst där.

Idag då? En transportdag för de stora spelarna? Lite så kanske.

11:00 Wawrinka-Köpfer 1,28-4,25 Bethard

Det skulle vara en stor besvikelse för mig om Wawrinka förlorade här. Dels för att jag tycker Köpfer är lite av en bluff. Jag kan verkligen inte förstå hur han kunnat gå så bra de senaste veckorna på ett underlag han egentligen inte behärskar.

Men mest av allt, lite form visade han ändå mot Murray, Wawrinka, och visst vore det fantastiskt roligt om han kunde börja varva upp som han så ofta gjort i de stora turneringarna.

Jag hoppas att Wawrinka fullständigt kör över Köpfer och på så sätt sätter sig lite i respekt inför fortsättningen av turneringen.

13:00 Thiem-Sock 1,03-17,75 Bethard

Kvalet och första omgången får ses som något av det bästa som Sock presterat på ett par år. Han kommer liksom inte riktigt komma tillbaka till toppen så att säga, så att han vinner matcher i ett kval och sen också en förstaomgång, det är en väldigt bra sak för honom.

Men han kan knappt röra sig numera, Sock, och det faktum att han inte har någon backhand, det kvarstår. Att inte ha en backhand kan fungera om man kan röra sig, så man kan använda sin forehand. Om man inte kan det, då måste man ju spela backhand och då blir det inget bra.

Thiem är nu uppe på den här megastabila nivån på grus där han inte förlorar mot någon annan än en av de bästa.

Tar Sock hälften så många gem som Thiem gör i matchen ska han vara nöjd.

14:00 Nadal-McDonald 1,005-35,25 Bethard

Det här blir ju kanske inte heller några stora problem riktigt. McDonald överraskade lite smått och slog Diez i första omgången men Diez, han är ingen spelare som sticker ut ens på challengertouren, så rätt duglig lottning får man säga.

McDonald har i sina bästa stunder, innan sitt långa skadeuppehåll, varit lite på gång och på väg att bli topp-50 i världen. Den nivån har han långt kvar till just nu. Och så är han väldigt svag på grus.

Låter det som bra förutsättningar för att slå Nadal idag?

Det kommer verkligen vara som lite av en slagpåse för Nadal det här. McDonald kommer inte kunna göra någonting överhuvudtaget för att streta emot.

16:00 Zverev-Herbert 1,12-7,25 Bethard

Jag tycker faktiskt Zverev imponerade så smått i första omgången. Han såg självsäker ut och det kan man ju kanske inte så ofta säga om honom.

Herbert är inte oduglig, men han är inte bra på grus och jag vet inte, han returnerar bättre än Zverev, men där är det stopp.

Herbert är för osäker i bollandet för att kunna utmana Zverev där, och det är svårt att halvchansa sig igenom Zverevs försvar. Jag har väldigt svårt att se vad Herbert ska hitta på. Han har helt enkelt inte den spelmässiga styrkan för att slå Zverev.

Om Zverev faller ihop totalt mentalt, absolut, men jag tycker inte att någonting just nu talar för det.

Det var dagens stora spelare det. Jag tror inte att någon av dem faller. Här dagens samtliga matcher.

Faller Isner idag? Fullt möjligt. Korda vann sin första match på atp-nivå i förrgår. Kan komma en till här. Isner är inte bra.

Gaston och Nishioka, där borde det kunna bli väldigt bra spel mellan två lilleputtar. Den kan man tveklöst titta på.

Amerikanerna har haft det blytungt första dagarna. Albot börjar åtminstone komma upp till att vara formsvag efter att varit så fruktansvärt usel hela säsongen. Kan bli tufft för Fritz också. Skulle det kunna bli så att Korda är enda amerikan kvar i tredje rundan? Omöjligt är det faktiskt inte.

Gombos och Rodionov, ingen hade höjt på ögonbrynen om de mötts i första rundan i en challenger. Nu andra rundan i en slam och hyfsat viktig match för båda två.

Giustino lär inte orka, eller räcka till. Kanske borde jag nämnt Schwartzman bland dagens stora spelare men det är liksom en ickematch det där.

Londero-Cecchinato skulle kunna bli en av dagens bättre matcher. Supertråkiga spelare, men borde bli bra spel. Väldigt mycket jämnare än vad oddsen indikerar den.

Ruud skickar ut en annan av amerikanerna, så lär det bli.

Buiblik-Sonego, viktig match där också. Kanonchans för båda två, men tråkiga spelare.

Jag såg Coria i dubbeln igår. Jösses vad medelmåttig han är alltså. Paire borde inte missa den chansen.

Och Sinner lär bolla gris med Bonzi som är ett rätt svagt kort på challengertouren.