Franska Öppna – torsdag

Vi börjar väl som alltid dessa veckor med att lyssna på mig och Nisse, eller hur?

Och när man lyssnat på det där kan vi ju med gott samvete kliva på dagens spel, så det gör vi nu.

Sådär ser dagen ut och jag får ju någonstans notera att bredden i den här turneringen inte är vad den ska vara. Det är liksom inte direkt en spelare som normalt aldrig vinner matcher i slams. Det ä’r över hälften som är kvar i andra omgången som normalt har det väldigt tufft på den här nivån. Det är lite urvattnat just nu. Sen kommer det göra att de bästa spelarna kommer klara sig väldigt bra, och vi kommer så det väldigt trevligt i slutet av turneringen men en sån här dag är det utan tvekan tunnare än det normalt är i en andraomgång i Franska Öppna.

Ska vi ta och skita i att försöka lura någon att dagens matcher är på förhand stekheta och prata om vad man ska spela på istället? Vi kan väl göra så idag, för de här matcherna alltså, de kanske behöver en liten kupong för att kännas spännande.

Kan Vesely göra något mot Khachanov? Troligen inte. De är lite samma spelare, bara det att Khachanov har mycket mer kraft i sig. Tror Khachanov vinner ganska kontrollerat.

Kan Ramos skrälla mot Fucsovics? Utan minsta tvekan. Fucsovics var bra mot Medvedev så klart, men sådär vansinnigt spektakulärt var det inte. Ramos såg bra ut i första rundan, Ramos har 3-1 på Fucsovics på grus, och oddsen är alldeles för ojämna.

Polmans kommer inte kunna göra samma sak som han gjorde mot Humbert direkt nu när det är Garin på andra sidan nätet. Garin är bättre på allt och nja, Polmans kommer knappast nära.

Giron, han är inte bra och inte bra på grus. Monteiro lär inte missa chansen att få en gratisplats till omgång tre.

Mardrömsmatchup för Carballes Baena. Han gör ingenting med bollen. Shapovalov kommer kunna välja och vraka bland lägena. Jag tror inte det skräller där heller.

Altmaier, har ni koll på honom? Ganska stor talang för några år sen men därefter har han egentligen varit skadad i 2-3 år. Nu tillbaka och det syns att han är en talang, han spelar rätt snyggt. Jag tror många av er skulle gilla honom. Struff känns lite på nedgång kanske formmässigt. Struffs kraft ska vara för överlägsen, men det skulle nog ändå kunna bli lite jämnt där tror jag.

Martin, där snackar vi medelmåttighet. Dimitrov kommer inte falla där.

Bedene, dagens bästa spel. Milojevic storskrällde i första rundan mot Krajinovic men betyder det att han liksom blivit en helt annan spelare? Inte direkt. Milojevic är i grunden en medelmåtta på challengertouren. Bedene är en medelmåtta på atp-touren. Det är en viss skillnad. Jag tror Bedene vinner rätt stort och då är ju 1,90 rätt okej får man säga.

Sandgren brukar inte strula bort chanser. Det är det som talar starkt för att han vinner. Men samtidigt, Sandgren på grus, mot en rätt kapabel spelare som Galan. Det känns ändå som att oddset på Sandgren är mer lågt än högt.

Pella-Carreno Busta kan mycket väl vara dagens match. De var ju jämnrankade ganska nyligen, men Pella har fallit lite och kommer falla mer framöver. Om han inte får en fullträff här förstås, det har han fått förut i de stora turneringarna. Pella såg bra ut mot Caruso, Carreno Busta är bra just nu. Två riktigt duktiga bollare så ja, borde kunna bli bra där helt enkelt. Den ska man se.

Berankis…snälla nån. Ska Djokovic behöva utsättas för sånt här, att möta först Ymer och sen Berankis? Det är ovärdigt.

Enkelt för Berrettini också. Harris är bara för dålig för att hota honom, varken mer eller mindre.

Lajovic-Anderson känns som en annan av dagens lite bättre matcher. Bra vinst för Anderson i första rundan och kanske att han är på väg åt rätt håll nu. Samtidigt har ju Anderson aldrig varit någon grusräv direkt och Lajovic är rätt bra på att flytta på sin motståndare. Jag tror Anderson får nöja sig här men givetvis har han en chans med tanke på att han i normala fall ju är så mycket bättre än Lajovic att han ska ha en chans även på grus.

Balazs, han är ingen superhjälte direkt. Bautista kommer inte behöva göra sitt bästa där om han inte vill.

Davidovich är för dålig tror jag. Han var långt fram i US Open men det handlade mest om en bra lottning. Och Zverev, vad hände i första rundan mot Querrey? Det finns vissa saker som talar för att matchen inte är helt stängd, men jag kommer inte runt det faktum att Rublev är så enormt mycket bättre.

Tsitsipas blir intressant att se idag. Alldeles för fladdrigt mot Munar. Nu en motståndare som är ungefär lika bra som Munar. Han borde vilja stämma lite i bäcken idag, Tsitsipas och jag tror det blir så men man kan nog ändå ha ett öga på den matchen om det skulle hända något.