Franska Öppna – lördag

Vi har börjat bli lite långrandiga på kvällarna, men det är väl mysigt. Så eftersnack till gårdagens spel, då lyssnar man på mig och Nisse.

Idag den andra halvan av tredje omgången och här är matcherna.

11:00 Bautista-Carreno Busta 1,76-2,15 Bethard

Jag kan ju tycka att folk har lite väl stor tilltro till Carreno Busta när man ser oddsen här. Visst är Bautista en mycket bättre spelare.

Men nu är det grus. Carreno Busta är en grusspecialiserad spelare även om han absolut inte är så grusspecialiserad som vissa vill få det till. Bautista lite tvärtom, han kan alla underlag men grus är det som egentligen ska passa honom sämst.

De känner varandra utan och innan de här två och det gynnar nog Carreno Busta mest, att han inte tycker det är så bökigt att möta Bautistas flacka slag.

Men sen är ju Bautista mycket bättre, det ska väl betyda något?

Borde kunna bli en väldigt bra match, och högst troligt ganska jämnt, men jag tycker ju Bautista ska vinna till slut.

11:00 Rublev-Anderson 1,22-4,75 Bethard

Rätt intressant match det här också. Rublev har strulat mot allt och alla hittills, Anderson har presterat klart bättre än man kunnat förvänta sig.

Om Rublev spelar bra bara vinner han. Han har förmågan att sätta fart på bollen och när han får till en pangare ute i något av hörnen, då kommer han direkt få rejäl snurr på Anderson. Anderson har inte rörligheten för att kunna försvara sig.

Men det gäller att Rublev vågar och klarar av att slå till bollen rejält. För tappar han i tempo, då kan Anderson absolut stå och bolla med honom och det i kombination med att Anderson kommer få mycket mer på serven kan bli en giftig kombination för Rublev.

Rublev ska vinna, men då ska han spela bra också. Det är ingen sån där match där jag säger att den bättre spelaren knappt behöver kämpa eller spela bra.

11:00 Berrettini-Altmaier 1,18-5,40 Bethard

Berrettini är nog rätt nöjd med att det är Altmaier och inte Struff. Struff är en spelare som är ganska lik honom och skulle kunna passa honom dåligt. Sen var Struff inte så bra i den här turneringen, så Berrettini hade nog vunnit ändå, men det hade varit en på förhand bökig match. Det ska inte det här vara. Altmaier kommer få det väldigt svårt att kompensera för att Berrettini kommer få så mycket mer på sin serve och Berrettini kommer också göra färre misstag. Det avgör.

12:30 Fucsovics-Monteiro 1,48-2,85 Bethard

Det vore ju snopet och även märkligt om Fucsovics skulle falla här. Samtidigt som han i normala fall knappast ens är favorit mot Monteiro på grus.

Men nu är han i toppform, Fucsovics och då ska han slå Monteiro sett till vad han presterat hittills.

Det jag ändå funderar lite på är spelstilarna. Kommer Monteiros överlägsna tyngd i forehanden kunna betyda något? Det kan vara så.

Jag är faktiskt väldigt osäker på Fucsovics här, men samtidigt har jag varit det i hela turneringen. Han har klarat det hittills och då ska han väl klara det här också.

13:00 Tsitsipas-Bedene 1,12-7,75 Bethard

Tycker det här känns som motståndaren som passat Tsitsipas bäst hittills. Bedene gör inte jättemycket utan servar bra men inte tillräckligt bra för att störa Tsitsipas. Sen bollar han väldigt flackt, Bedene vilket passar Tsitsipas helt perfekt. Jag tror Tsitsipas kommer få exakt det spel han vill och jag tror han kommer fortsätta varva upp. Luktar raka set.

14:00 Khachanov-Garin 2,05-1,86 Bethard

Har alla möjligheter att bli dagens bästa match det här.

Dels för att det är två spelare som är runt 20 i världen som möts. Bra nivå på matchen. Dels för att det känns väldigt jämnt. Men kanske mest, spelstilarna talar för att det ska bli underhållande.

Det blir Khachanovs lite mer offensiva spel mot Garin lite mer defensiva spel och när det är så brukar det alltid bli bra.

Jag tror Garin är lite bättre än Khachanov på grus och jag tror att Khachanov till slut kommer få lite för stora problem med säkerheten.

Den här ska man se. Det kommer bli bra fart.

14:30 Dimitrov-Carballes Baena 1,21-4,90 Bethard

Jag tror den här också kan bli riktigt bra.

Om Carballes Baena gör en lika bra match igen som han gjorde mot Shapovalov. Vad ska Dimitrov göra då?

Det är inte som att han inte kommer hinna med direkt, Dimitrov, men Carballes Baena kommer inte göra ett skit. Han kommer springa, springa lite mer, och sen kommer han ovanpå det springa lite. Dimitrov gillar inte det där. Han vill stå och stöka lite och att motståndaren ska bli störd och missa av att han varierar lite grann. Det är inte riktigt så man ska slå Carballes Baena kan jag säga.

Det kommer ställas stora krav på Dimitrovs säkerhet i bollandet här. Har han den säkerheten? Jag är mycket osäker på den saken.

16:00 Djokovic-Galan 1,005-33,25 Bethard

Tycker det är lite ovärdigt att prata om den här matchen. Man skulle kunna ställa en katt på andra sidan nätet, det hade inte blivit någon skillnad. Galan borde inte få möta Djokovic, han är inte värd det.