Inför Nadal-Sinner

Mitt i manglingen mellan Thiem och Schwartzman. Eller vad man ska kalla det. Bra är det i alla fall inte. Måste vi börja försnacka kvällens match. Eller blir det nattens match kanske? Nadal kan ju inte gilla det här alltså. Thiem och Svarre kan lätt hålla på i två timmar till. Sen en dammatch. Sen Nadal. Det kommer inte bli tidigt.

22:00 Nadal-Sinner 1,07-11,00 Bethard

Det blåser lite grann i Paris idag. Det är ingen storm direkt, men lite vindbyar. Inte bra för Nadal. Han är en av de spelare som trivs sämst i vind, trots att det borde passa honom. Hur det passar Sinner, ingen aning, men det gör ändå matchen mer oviss, för dels vet vi att Nadal inte gillar vind, och sen blir det alltid mer chansartat när förhållandena är dåliga.

Vad tror vi egentligen här då?

Jag tror ju inte att Sinner riktigt har tyngden, kraften för att slå Nadal. På något sätt har han kanske spelet. Han är lång, han skulle kunna vara rätt duktig på att slå på höga bollar om Nadal skulle fladdra tillbaka. Men frågan är om han har serven, Sinner. Risken är att Nadal kommer returnera lite för bra och att Sinner inte kommer få något direkt övertag i duellerna ens i egen serve. Och då, då blir det otroligt jobbigt för honom.

Jag ser inte matchbilden helt och hållet framför mig som jag gör ibland. Kanske för att Sinner är ett oskrivet kort i matcher mot de allra bästa. Men jag tror att Nadal kommer försöka kliva fram lite grann här. Jag tror inte han vill ta chansen och försöka försvara sig till vinsten.

Jag tror också att Sinner på något vis kommer försöka ta chansen. Jag tror inte han kommer fälla in årorna direkt och ge slaget förlorat som alla gjort hittills mot Nadal i turneringen. Sinner vill prova något, det är jag övertygad om.

Riktigt kul match skulle jag säga. Hoppas det kan bli lite spännande också.