Inför Tsitsipas-Rublev

Vi missar inte att jag och Nisse nöter på under kvällarna va? Allt eftersnack till matcherna i podden.

15:00 Tsitsipas-Rublev 1,61-2,55 Bethard

Vi börjar med ett videoklipp idag.

Det där hände för 10 dagar sen. Verkar det rimligt att Tsitsipas idag är jättefavorit enligt oddsen?

Kanske inte.

Rublev var favorit enligt oddsen i finalen i Hamburg och han vann matchen. Men idag ges han en skrällchans. Inte mer.

Varför?

Det finns det ju ett svar på trots allt. Rublev har varit svag i alla sina matcher på vägen fram hit. Otroligt tecken på styrka visserligen att gå till kvarten i en slam när man spelar mer eller mindre dåligt i alla matcher, men det är inget som skrämmer riktigt. Tsitsipas började svagt han också men han har sen varvat upp. Så det är mer frågetecken kring Rublev idag.

Jag tycker emellertid att det finns försvårande problem för Tsitsipas inför den här matchen.

Ni har nog inte glömt Schwartzman-Thiem igår kväll. Det försvårande för Thiem inför och under den matchen. Kanske efteråt också. Var att han är en sämre bollare än Schwartzman. I längden blev det lite för mycket tryck på Thiems serve att han skulle få åtminstone lite utdelning på den och när utdelningen uteblev, då bollade Svarre till slut bort honom.

Tsitsipas har samma problem här.

Han har en bra serve, han lutar sig alltid mot den, men han är absolut ingen servekanon. Han vill få lite på sin serve och sen helst hålla jämna steg med motståndaren så serven till slut väger över för honom.

Här möter han en spelare som är bättre i spelet än vad han är, så det blir ganska tungt tryck mot serven. Rublev är kanske inte den jämnaste returneraren, men han returnerar väldigt offensivt och har han en bra returdag kan han i princip ta Tsitsipas serve ur spel, och då kommer Tsitsipas vara ute på extremt djupt vatten.

Vi får se. Jag tycker det ska bli intressant att följa det där. Om Rublev har övertag när bollen är i spel, och hur Tsitsipas i så fall lyckas ta sig runt det.

Grym match. Hoppas Rublev skärper till sig lite så kan vi få något alldeles utöver det vanliga.