Inför dagens finaler

Finaldag på atp-touren och lite småtrevliga matcher skulle jag säga. Häng med!

Sardinien

12:00 Cecchinato-Djere 1,57-2,65 Bethard

Det är ju inte årets händelse på atp-touren den här turneringen riktigt. Tittar man på spelplatsen andas det mer challenger än atp-turnering och även startfältet, bra challenger snarare än en atp.

Ändå en rätt intressant final i och med att den är så viktig för de här två. Spelare som varit uppe högt på rankingen men som fallit tillbaka senaste året och de får nu chansen att studsa upp rejält.

Cecchinato har sett bättre och bättre ut senaste tiden och nu den här veckan har han sett otroligt bra ut. Lite synd bara att han inte får möta landsmannen Musetti i final här. Musetti hade Djere på kroken igår men fick problem med armbågen och tvingades till slut ge upp. Fruktansvärt bra, Musetti. Han hade kunnat vinna det här utan skada. Det är inte många som kan vinna atp-turneringar när de är 18 år gamla. Han kommer bli något, pojken.

Viktig match för båda två. Kanske ingen supermatch, men helt okej. Jag tror Cecchinato vinner.

Köln

14:00 Zverev-Felix 1,40-3,30 Bethard

Sjätte finalen för Felix. Fem torsk hittills. Slump skulle jag säga, och nu får det väl vara dags att knipa en.

Ganska sömnig turnering det här i Köln. Rätt låg nivå, inte många som varit bra, men en bra och intressant final.

Zverev har krånglat sig fram till final. Det är väl faktiskt en sak han blivit bra på. Han är ofta hotad, men det är ändå förhållandevis sällan han åker på rejäla smällar. Han får det gjort så att säga.

Felix har väl egentligen imponerat lite mer och det ska bli intressant att se hur de står sig mot varandra. Felix har som sagt imponerat lite mer och sett lite bättre ut spelmässigt och hur står sig då de här mot varandra? Jag påstår ju att Zverev inte är någon riktig topp-10-spelare, så då ska han ju ha det tufft mot en som Felix när han inte är som bäst.

Lite problematisk matchup för Felix kanske. Han kommer behöva vara rejält mycket bättre i spelet för att ha en chans. Det kan han klara, men kanske ingen dröm spelstilsmässigt för honom.

St Petersburg

15:30 Rublev-Coric 1,26-4,45 Bethard

Bara snorvalpar i inomhusfinalerna idag. Som en god vän slog fast här på morgonen, de var ju spellediga förra veckan. Ligger något i det. De vuxna vinner de riktiga turneringarna, sen vilar de och barnen får chansen att leka lite övriga veckor. De är ju jättebra de här unga spelarna, men jävlar vad långt ifrån de är ändå. Otroligt.

Raonic skulle ju varit här. Han har varit helt fantastisk hela veckan. Inte helt lätt att förstå sig på honom. I vanliga fall kan han inte spela överhuvudtaget. Sen den här veckan, bland annat klart bättre än Khachanov när bollen är i spel. Och så igår, totalt kollaps mot Coric. En av få spelare jag verkligen inte förstår mig på. Jag förstår inte hur han kan gå från att inte kunna spela alls till att vara ganska okej och jag förstår inte hur han så snabbt kan tappa allt. Knepig kille.

Nu Coric istället som motståndare för Rublev och även om Coric hittat formen och varit bra en tid, det här passar honom inte överhuvudtaget och jag behöver väl knappast säga två gånger att Rublev är en extremt mycket bättre spelare.

Rublev pangar, Coric får springa runt som någon slags målvakt och nja, det här vinner Rublev.