Wrestling nästa

Jag tycker inte om det här. Inte på någon punkt.

Lite konstigt tycker jag det är att atp låter det här hända, att man på något sätt inte ser problemet. Och vad är problemet? Är det något dåligt med att Zverev spelar Stockholm Open?

Det är det ju i och för sig. De flesta har nog vid det här laget klurat ut att han är en av de tennisspelare jag tycker allra sämst om, så det är ju tråkigt att han kommer till Stockholm.

Men det jag tycker är problemet är att de mindre atp-turneringarna dras så otroligt mycket mot att vara uppvisningsturneringar.

Vad hände med att spelarna anmäler sig till de turneringar som passar dem och sen spelar dem? Det var visserligen ett tag sen det var så, men det här jagandet av affischnamn börjar nu gå till överdrift.

Dels tycker jag det är fel att en spelare bestämmer sig så tidigt att han ska spela en turnering. Vet Zverev verkligen redan nu att det passar honom att spela Stockholm Open om ett år? Men ännu värre, han har alltså ”skrivit på” för att spela Stockholm Open de närmaste två åren.

Spelarna blir till skyltdockor för turneringarna och det handlar därmed mycket mer om uppvisningar snarare än riktiga turneringar.

Uselt val av affischnamn förstås. Det finns ingen som tycker om Zverev, väldigt få kommer gå till Kungliga tennishallen för att se honom spela. Men också, dåligt sätt att göra det på att gå ut med att man engagerat en spelare för två år framåt. Det sänder fel signaler om turneringens status.