Veckans turneringar

Det är två 250-turneringar den här veckan. Inte särskilt starka sådana. Men vi kan väl prata lite om dem i alla fall. För vad ska vi annars prata om?

Antwerpen

En intressant grej med den här veckans spel tycker jag är hur svårt det ändå är att komma in i turneringarna. Plats 71 på rankingen krävdes det för att komma in här i Antwerpen. Det är märkligt att det kommer ett långt vinteruppehåll snart, för det är inte mycket snack om att breddspelarna gärna spelar väldigt många turneringar. De enda som vill ha ett uppehåll är toppspelarna, och de spelar ju ändå inga små turneringar. Någon gång måste det bli en förändring på den där fronten. Vinteruppehållet är idiotiskt. Inte minst i år, men annars också.

Knepig seedning får man säga.

Raonic är fältets bästa spelare, han är seedad fyra. Bakom honom skuggar Khachanov, Dimitrov, De Minaur, och kanske någonstans där också Goffin. Men alltså Goffin och Carreno Busta, den senare absolut inte en av de fem bästa spelarna i turneringen, är toppseedade.

Det är upplagt för bra kvartar här imorgon, eller hur? Goffin-De Minaur, mycket intressant. Är De Minaur redan den bättre av de två? Troligen. Men blir spännande att se. Raonic-Dimitrov, väldigt bra match i kvarten i en sån här turnering. Vad som hände med Raonic förra veckan i St Petersburg vet nog ingen. Med tanke på hur bra han såg ut fram till sina två sista set där borde han vinna den här veckan istället. Khachanov-Evans, inte så dumt heller. Och sen kanske en lite mindre het kvart också, Humbert-Fritz troligen, det lockar kanske lite mindre. Men tre riktigt fina kvartar.

Köln

Spel i Köln den här veckan också och här krävdes det en ännu bättre ranking för att komma in, plats 62. Nästyan hälften av världens 130 bästa spelare spelar den här veckan. Som sagt, medelmåttorna spelar gärna.

Många som lämnade återbud med Murray i spetsen. Ska inte vara något allvarligt med honom dock. Låtsashöften krånglar lite bara. Han kanske måste ladda batterierna till den eller något. Hans problem är nog snarare att han varken kan röra sig eller spela riktigt längre.

Gerasimov servade för matchen i andra set mot Felix igår kväll. Hade varit en skräll det. Felix har vunnit flest matcher av alla inomhus i år såg jag någonstans förresten. Hade man kanske inte gissat.

Känns mer ojämnt det här fältet, trots att det alltså krävdes en bättre ranking för att vara med här än i Antwerpen. Toppen är lite sämre. Det känns väl som en moralisk final i semin mellan Zverev och Shapovalov.

Eller vill Sinner, Felix eller kanske Svarre vara med och bråka? Så långt efter är de inte, men jag tror Zverev eller Shapovalov vinner. Jag säger Shapovalov.