Inför söndagens finaler

Finaldag! Djokovic, Federer, Nadal, Nalbandian…okej då. De där spelar inte idag. Men finaler är det i alla fall i Antwerpen och Köln.

Antwerpen

16:00 De Minaur-Humbert 1,62-2,50 Bethard

Känns som en rättvis final och det gillar jag ju. De Minaur är för mig en spelare som ska vara och knacka på dörren till topp-10 sett till vilka spelare som ligger där just nu. Och Humbert, han börjar bli väldigt väldigt bra.

Rankingen förresten. Man skulle nog behöva komma tillbaka till någon normalitet där ganska snart. Den som alltid brukar kännas så träffsäker. Just nu känns den otroligt missvisande på ganska många håll.

Hur blir det här då?

Superoffensiv mot kanske inte superdefensiv, men ja ni vet hur De Minaur spelar. Han är kanske inte den som är allra bäst på att föra spelet, så att säga.

Humbert vill aldrig slå ett transportslag mer än han måste. Han kommer titta på varje möjlighet att attackera som alltid. De Minaur kommer försöka tvinga Humbert att ta så svåra lägen som det bara är möjligt och i övrigt kommer trumpinnarna gå på honom, så att säga.

Jag tycker att De Minaur är klart bättre än Humbert, men spelstilsmässigt ska detta vara riktigt bra för Humbert. Hans attackspel passar bra mot en spelare som har kontring som sin främsta tillgång. Lite skrällvarening här tycker jag.

Köln

19:30 Zverev-Schwartzman 1,45-3,05 Bethard

Zverev trummar på. Man hackar på honom, hackar lite mer. Hånar honom ibland. Men han liksom bara tuggar. Det är effektivt det där. Luta sig mot serven, och sen bara behöva hänga med någorlunda i bollandet. Sen blir det ju för svårt mot de bästa, men oj så svårslagen han börjar kännas. Andra raka finalen här i Köln och utgångsbudet får ju vara att andra raka titeln kommer.

För han kommer få sträcka på sig här, Svarre om han ska nå bollen i returerna. Jag tror tyvärr han kommer framstå som väldigt tunn här.

Även när bollen är i spel tror jag kanske inte att det kommer passa Svarre så superbra detta. Det kommer bli så otroligt höga krav på honom att hela tiden vara överlägsen där och att han ska klara det, nja.

Jag tror på andra raka för Zverev, tyvärr får man väl tillåta sig att säga för särskilt enkelt att gilla, det är han inte.