Inför Wien

500-turnering, och grymt startfält. Kolla det här.

32-lottning och det krävs en ranking på 31 för att komma in. Det är rätt saftigt det. Jag tror faktiskt inte jag någonsin sett något liknande. Basilashvili är rankad 36:a, han fick kvala. Och misslyckades. Nu är han värdelös så det var ju inte mer än rätt men ja, om Hurkacz inte kommit in där, det hade varit något det.

Kvalarna håller väl lite blandad kvalité, ett par av wildcarden kanske inte toppklass, men i övrigt, kolla liksom. Det finns inga dåliga spelare med. I stort sett alla spelare i lottningen är vana vid att vara seedade i turneringarna de spelar, men inte inte här.

Det är väl Nadal som fattas. Lite synd att inte han var med också, då hade det liksom varit Grand Slam-nivå på startfältet. Men det får bli nästa vecka i Paris istället.

Det här är för övrigt tredje ordinarie veckan från slutet av den ordinarie säsongen. Det är den här veckan, sen Paris nästa vecka, en 250 i Sofia veckan efter, och sen är det bara slutspelet kvar. Det känns helt vansinnigt konstigt att man håller fast vid vinteruppehållet i år men jodå, det kommer som vanligt. Idioti.

Orkar Djokovic vinna det här? Det må vara så att nästan alla de bästa är på plats, men det är ju ändå så att det är helt och hållet upp till honom hur det ska sluta.

Öppet, kan man väl lugnt kalla startfältet, och för en gångs skull tänkte jag inte springa några händelser i förväg och börja prata om matcher längre fram för när det är såhär, att nästan inga dåliga spelare är med, då får man nöja sig med att säga att var med från början, det blir pangmatcher från första start i Wien.