Inför Wien-kvartarna

Det kunde varit ännu bättre, men det blir ändå väldigt bra när det idag är dags för kvartar i Wien.

14:00 Medvedev-Anderson 1,21-5,50 Bethard

Jag skulle nog inte säga att Anderson är tillbaka eller något sånt. Det kan se ut så på hans resultat men han ser ju rätt kantig ut, kan man säga. Som någon slags finlandsfärja som försöker navigera sig runt banan.

Medvedev har gått på alldeles för många minor den här säsongen, men det börjar samtidigt kännas som att han mer och mer går mot stabilitet. Inte på den nivå som han var på i slutet av förra året. Frågan är om han blir så förhållandevis bra igen. Det var innan de andra spelarna förstod vad han gjorde. Nu förstår de, och han får det tuffare.

Oavsett vilket, hur ska Anderson lösa det faktum att bollen kommer komma i spel ungerfär lika ofta i deras respektive servegem, men när bollen är i spel är han ju totalt chanslös. Blir nog tufft. Medvedev trummar troligen fram till semi.

16:30 Thiem-Rublev 1,74-2,30 Bethard

Inte så svårt att utnämna det här till dagens match. Ganska bra med folk på läktarna i Wien, hemmaplan för Thiem, det lär bli bra fart. Dessutom, väldigt starkt motstånd. Tyvärr skulle väl kanske den här matchen varit en semifinal istället sett till nivån på den men vi får den här idag istället.

Thiem är numera klar trea i världen. Han är ett snäpp framför alla de andra som jagar där Rublev numera ingår.

Men är han riktigt lika bra på hardcourt som på grus? Icke, och inomhus, hur är det egentligen för honom?

Samtidigt som underlaget ska passa Rublev mycket bra.

Väldigt olika spelstilar. Vi har Thiems superskarpa vapen i forehanden som han bygger allt runt, och så har vi Rublev gör allt precis tvärtom. Han slår lika hårt hela tiden.

Supertempoväxling mot superjämnt tempo. Vem får som han vill?

Normalt styr ju den som kan variera, men samtidigt, när Rublev väl lyckas få ner Thiem i backhandshörnet, det spelar inte så stor roll vad Thiem gör därifrån. Rublev kommer nöta till sig de flesta poäng där han får övertag.

Jag tror det här kan bli otroligt sevärt. Väldigt väl värd att titta på.

17:30 Djokovic-Sonego 1,03-21,00 Bethard

Sonego… Vilket trams. Det finns en anledning till att man har olika divisioner i lagidrott. Att de bra lagen ska möta varandra, medan de dåliga lagen också kan möta varandra. Ibland kan jag tänka att det kanske borde vara så i tennis också. Jag tycker inte att Djokovic borde behöva möta såna här spelare mer än någon gång om året. Det blir ovärdigt. Undrar när någon för första gången kläcker idén att de bra spelarna kan stå över de förstas omgångarna, kliva in i kvarten där de får möta något som motsvarar en kvalare som tagit sig förbi de flesta dåliga spelarna, och sen möts de bra spelarna i bäst av tre i finalen sen. Tre matcher alltså. Tänk er en kraftmätning i tre delar mellan Djokovic och Nadal över en långhelg. Jag hade kollat.

19:00 Dimitrov-Evans 1,45-3,10 Bethard

Dimitrov skickade ut Tsitsipas igår kväll, faktiskt ganska rättvist. En sån där match där man undrar hur Tsitsipas klarar sig så bra som han gör, i och med att han är så spelmässigt begränsad som han är. Men att Dimitrov kan vara så bra fortfarande, det är ju kul att se, om man gillar honom.

Det som är med Dimitrov är att han när han väl hittar spelet brukar köra på. Han brukar inte göra en eller två bra matcher och sen falla ihop. Det är därför han lyckats få med sig ett par stora titlar trots att han kanske egentligen aldrig varit bra nog för att vinna något stort.

Det talar för att han ska vinna den här matchen också, och han är ju den i grunden större spelaren än Evans när han är bra.

Spelstilarna kanske däremot talar lite för Evans. Han är den mer offensiva av dem och han kommer få sina lägen, det blir bara till att förvalta dem tillräckligt bra.