Inför Paris

Paris utan publik, det känns ju konstigt, det måste jag säga. Jag sitter och tittar på första matchen på centercourten och även om det inte brukar vara fullsatt hela tiden, det är årets främsta publikturnering det här. Och det känns fruktansvärt deppigt att det är så enormt långt ifrån att vi ska få uppleva något liknande det vi brukar få uppleva den här gången.

Det känns ju som att spelarna lite grann känner det också, och det har blivit ett manfall. Varken Thiem eller Djokovic deltar. Thiem hänvisar till någon slags blåsa, tycker jag det stod någonstans. Djokovic hade ingen lust. Litet manfall alltså. Ingen Federer så klart heller. Men Nadal är med, i sin mardrömsturnering. Det här måste totalt sett vara hans sämsta av alla mastersturneringar. Ologiskt. Det är ju alltid hög studs i Paris och många spelar som trivs på långsamt underlag brukar kunna hävda sig men inte Nadal, hittills alltså.

Lottningen.

Men även med de där spelarna borta, det finns ju några rätt okej spelare så det kommer bli riktigt bra fart ändå.

Nadal får troligen Krajinovic i sin första match exempelvis. Krajinovic som etablerat sig på en hög nivå i år, och kom ihåg att det var här allt började för honom när han som dåvarande challengerspelare gick till final. Kan absolut bli något att bita i för Nadal direkt. Sen kanske Coric, Goffin, ganska bra lottning för Nadal i och för sig, men det blir liksom ingen promenadväg fram i en sån här turnering, inte överhuvudtaget.

Kolla längst ner också. Tsitsipas kan få glödheta Humbert i sin första match. Om nu Humbert klarar Ruud i första omgången. Känns som en bökig motståndare för honom, men den matchen i andra rudan skulle bli jättefin. Felix, kanske Raonic, det hjälper liksom inte att vara toppseedad, man får det hett om öronen direkt i alla fall.

Medvedev så klart också. Han borde ju inte vilja gå ifrån den här säsongen utan en riktig framgång. Anderson i första rundan, stenhårt så klart. Anderson visade lite form i Wien. Och sen troligen De Minaur, och Schwartzman eller Khachanov på det. Otroligt vilka fina matcher vi får om de bra spelarna sköter sig.

Riktigt intressant del med Rublev, Zverev och Wawrinka också. Det hade ju varit mysigt att se Zverev gå på en propp men tyvärr har han inledningsvis fått någon slags superlottning här utan seedad spelare på sin del efter att Dimitrov hoppat av. Men att se Rublev smaska ut Zverev på fredag, hade varit kul det. Även om det kanske är lite risk att Rublev är sliten efter Wien.

Grymt startfält, deppigt med frånvarande publik, men det kommer bli kul det här ändå.