Inför tisdagen i Paris

Inga av de riktigt stora spelade igår då de står över första omgången men idag börjar de komma. Dock inte Nadal, han väntar till imorgon och får därmed spela fem dagar i rad om han tänkt vinna turneringen. Som han vill ha det, kanske lite märkligt nog.

Många matcher idag, men om man bara vill fokusera på att de några ska man ta dessa.

11:00 Wawrinka-Evans 1,54-2,80 Bethard

Möttes i St Petersburg för några veckor sen. Bra match där Wawrinka var bättre, men Evans kanske borde vunnit. Han var väldigt nära vid flera tillfällen. Wawrinka, skulle inte han behöva visa något snart? Det känns väl lite som att när han aldrig gör något i en vanlig turnering, och inte heller är ett hot i de stora turneringarna. Hur länge ska man betrakta honom som en spelare som kan vinna något stort egentligen?

Borde passa Wawrinka mycket bra den här jättehöga studsen som är i Paris. Borde passa Evans jättedåligt. Så om Evans inte vann i St Petersburg där det var snabbt, då borde han få det jättetufft här.

12:30 Fritz-Gasquet 1,74-2,30 Bethard

Här blir man ju lite påmind om hur det hade kunnat vara. Hemmaspelaren Gasquet, en av de mer omtyckta i Frankrike, med en kokande hemmapublik bakom sig. Det brukar ju vara rätt dugligt drag på läktarna här i Paris med blåsorkestrar och så vidare. Och så brukar ju några av världens främsta DJ:s spela mellan matcherna. Det är liksom inte normalt, men i år, ingenting istället.

Rätt kul match dock. Fritz tråkighet mot Gasquets lite mer roliga spel. Kan bli en bra match och högst troligt också jämnt.

18:30 Tsitsipas-Humbert 1,45-3,10 Bethard

Dagens självklara huvudmatch. Hur Humbert lyckades komma i närheten av att förlora mot Ruud igår, det är svårförklarat. han var överlägsen, men vann till slut knappt.

Nu lite tuffare motstånd kan man ju säga, men han har en jäkla kapacitet, Humbert. Han är en av få spelare som väldigt ofta lyckas få det till att utfallet är upp till honom. Han är mer offensiv än nästan alla och det ska bli intressant att se hur mycket kan pangar på ikväll.

Sen är Tsitsipas mycket mer stabil, han är bättre rent allmänt, och han passar nog egentligen Humbert ganska dåligt. Men Humbert är en spelare som knappast blir topp-10 någon gång under karriären, men han kommer många gånger sänka stora spelare, just på grund av sin spelstil.