Inför onsdagen i Paris

Tsitsipas rök igår. Riktigt intressant match faktiskt såtillvida att den visar hur han alltid kommer vara mer utsatt mot lägre rankade motståndare på ett annat sätt än de andra toppspelarna då han helt enkelt inte är lika spelmässigt överlägsen. Och Humbert samma sak, eller tvärtom, eller vad det blir. Han blir aldrig en toppspelare, men vilket hot han med sin spelstil alltid kommer vara.

Den ena toppseedade borta alltså. Idag kliver den andra in, bland annat.

11:00 Medvedev-Anderson 1,40-3,30 Bethard

Rätt intressant match det här får man säga nu när Anderson åtminstone är på väg tillbaka. Och förra veckan vann ju just Anderson den här matchen. Så han är förvarnad, Medvedev. Det som var då var att Medvedev helt enkelt inte fick någon utväxling på att han är bättre i spelet. Anderson stod och höll i bollen och Medvedev hade inte riktigt offensiven för att slå honom. Sen var marginalerna på Andersons sida också men det var som att Medvedev helt enkelt inte kunde göra så mycket.

Andra bullar idag? Kanske, men det är ju lite med Medvedev som med Tsitsipas. Det är inte direkt så att de promenerar sig igenom såna här matcher.

12:30 Schwartzman-Gasquet 1,43-3,15 Bethard

När Berrettini rök igår kväll blev Schwartzman i princip klar för slutspelet. Det krävs något riktigt sjukt för att han ska missa, och det kommer det ju inte göra. Men ganska tufft motstånd här. Lite oklart hur väl det här studsbollsunderlaget passar Schwartzman, Gasquet är duktig på det och han har också allt som krävs för att utnyttja alla Schwartzmans svagheter beroende på hans aningen bristande fysiska uppenbarelse.

Samtidigt, Schwartzman är så enormt mycket bättre i bollandet att Gasquet har en tuff uppgift här.

18:30 Nadal-Lopez 1,07-12,00 Bethard

Intressant att se Nadal givetvis och nu börjar han väl kännas som en väldigt tydlig favorit i turneringen tycker jag.

Lopez har faktiskt slagit Nadal fyra gånger, de två senaste också. Det gör Lopez till kanske den spelare som Nadal på papperet har allra svårast för. De känner varandra väldigt väl, Lopez är inte rädd för Nadal, och Lopez kan som nästan ingen annan förstöra en match spelmässigt. Det blir inget vettigt spel när han spelar, och det är ju precis det Nadal vill ha, ett vettigt spel.

Sen är Lopez ganska långt ifrån vad han en gång var, men Nadal har alltid stora problem inomhus och ja, man vet aldrig. Man kan verkligen inte bortse från historian mellan de två.