Inför kvartarna i Paris

Fina tennisdagar i Paris nu. Fina matcher igår, idag borde fler komma, och i helgen kan det nog också blir riktigt kul.

Här kommer dagens kvartar. Eller ja, försnack till dem i alla fall.

14:00 Medvedev-Schwartzman 1,50-2,90 Bethard

Inte helt lätt att bedöma Medvedevs insats igår. Han var utspelad i första set av De Minaur. Sen…ja, överlägsen. Märklig match som sagt. Det är som att han jobbar lite i att hantera sitt humör, och det landar i att han nästan skiter i hur det går. Det kan gå åt båda hållen. Antingen blir det att han just skiter i matchen, eller så blir det som igår, att han slappnar av och kan börja spela jättebra från ingenstans.

Schwartzman är bra just nu, och stabil. Otroligt svårslagen. Nu när han börjar få bra seedningar hela tiden kommer han börja bli en poängmaskin och att han är klar för slutspelet, högst rättvist.

3-0 Medvedev i inbördes möten och jag kunde väl inte förstå det mer. Känns som en helt perfekt matchup för honom.

Dels spelstilsmässigt. Schwartzman kommer föra spelet åt honom, så Medvedev kan fokusera på att försvara och kontra. Perfekt för honom, mardröm för Schwartzman som inte kommer kunna slå Medvedev på tempo. Och så serven förstås. Medvedevs serve gör att Svarre måste vara helt överlägsen när bollen är i spel, och så mycket bättre är han inte än Medvedev där.

Som jag ser det vinner Medvedev matchen.

16:00 Raonic-Humbert 1,45-3,05 Bethard

Intressanta spelstilar här också. Om man ska slå Raonic ska man ju inte vara typ Schwartzman. Om man inte har någon serve kan man i princip inte slå Raonic då Raonic alltid kommer bryta någon gång bara på att stå och chansa, och när det gäller Raonic servegem spelar det ganska begränsad roll. Har man Djokovic- eller Nadal-returer kan man vara ganska trygg, men där går gränsen. Mot Raonic handlar väldigt mycket om att man ska ha en start där man kan hålla honom undan när man själv servar. Annars går det inte.

Där har Humbert tveklöst det man behöver. Framför allt är han väldigt duktig på att vinkla sina servar, helt perfekt mot Raonic som är minst sagt klumpig. Vinkla ut honom i hörnet på serven och kom fram eller tryck ner honom i andra hörnet direkt på returen som kommer tillbaka. Då vinner man det absolut mesta.

Humberts returner är inte dåliga. Han är väldigt offensiv vilket är bra mot Raonic då Raonic inte får så stora möjligheter att chansa.

Om Humbert har en bra dag tror jag verkligen han har alla möjligheter att vinna.

18:30 Nadal-Carreno Busta 1,16-6,50 Bethard

Kolla oddsen. Folk är väldigt oroade av Nadals bleka insats mot Lopez och lite ska man väl vara det. Han är notoriskt usel inomhus, och det var inte bra mot Lopez. Inte heller sådär blixtrande mot Thompson igår.

6-0 mot Busta är rätt tydligt dock. Busta har vunnit ett set. Och det blir ju lite som att skjuta på sittande fågel för Nadal det här. Busta kan inte göra någonting för att störa honom utan Nadal måste helt enkelt vara extremt dålig för att inte vinna.

20:00 Zverev-Wawrinka 1,44-3,10 Bethard

3-0 Zverev i inbördes här. Lite märkligt kanske kan jag tycka. Under tre olika år också, så det är svårt att hänvisa till att vinsterna skulle kommit när Wawrinka haft en downperiod.

Zverev är mer stabil. Han börjar bli rätt stabil, och framför allt börjar han i skymundan bli väldigt bra på att få med sig jämna matcher. Sen ska det väl i och för sig sägas där att det handlar om matcher mot sämre spelare där det inte borde bli jämnt. Att han till slut vinner dem, det ska man väl inte dra alla växlar på samma gång på kanske.

Möjligen är det väl lite så när de här möts att Zverev får lite mer utdelning på serven. Eller kanske mycket mer. Wawrinka har en tydlig svaghet i returerna vilket inte Zverev har och Zverevs serve är förstås också klart bättre. Så det blir kanske lite för stor fördel Zverev i serve och returer för att Wawrinka ska kunna hämta in det i spelet.

Men i spelet, där tycker jag ju att Wawrinka ska vara rätt mycket bättre. Så ja, intressant match. Jag tror en hel del på Wawrinka. Och hoppas också förstås. Jag tvivlar på att jag någon gång har, eller någon gång kommer, heja på Zverev i en match.