Inför semifinalerna i Paris

Trevliga matcher idag, eller vad säger ni? Känns som en riktigt värdig avslutning på en annars rätt ovärdigt upplaga av den här turneringen som normalt är en av mina stora favoriter.

14:00 Medvedev-Raonic 1,52-2,80 Bethard

Klart intressant match. Ännu mer intressant hade det varit om Raonic haft chansen att spurta sig in i slutspelet men det har han inte. Han har inte ens topp-10-chans faktiskt. Vinner han den här veckan landar Han några tiotal poäng bakom Berrettini som är tia och som väl får sägas ha rätt bra slutspelschans fortfarande. Federer redan borta och vem vet, det känns ju inte direkt otänkbart att någon mer faller bort. Hyfsat jämnt på rankingen där för övrigt. Berrettini 2875 poäng, Monfils 2830, Shapovalov 2830, och Raonic kan landa på 2820 om han vinner hela kalaset här i Paris.

Men han är den minst troliga segraren som är kvar, Raonic. Det säger ju en del om att det är bra nivå på semifinalerna.

2-0 Medvedev i inbördes möten men jag vet inte. Jag litar inte så mycket på det.

För hur bra bör detta egentligen passa Medvedev?

Han vill ju att man spelar exakt som Schwartzman gör. Det blev nästan lite löjligt igår. Man kunde liksom sitta och spela någon slags bingo och bara bocka av hur Svarre gjorde exakt så som Medvedev vill ha det på alla punkter. Han pressade upp tempot, han varierade inte, han blev stressad, han pressade på ännu mer, han började missa, och ja, Medvedev såg rätt nöjd ut, kort sagt.

Raonic och Schwartzman, de är inte enäggstvillingar, det är de inte.

Det som talar för Medvedev är att han har en serve bra nog för att hålla Raonic borta samt att hans försvar är så pass bra att Raonic attacker ofta inte kommer löna sig så bra. Men det finns också saker som talar emot. Som att det inte blir något direkt spel när man möter Raonic, så att vinna de där malande duellerna, det kan inte Medvedev räkna med idag. Han kommer behöva vara väldigt skarp i sitt försvarsspel för att vinna.

16:30 Nadal-Zverev 1,64-2,45 Bethard

Skadefri tror jag inte att Nadal kan vara sämre än han varit den här veckan. Det går liksom inte. Han har inte haft ett rätt. Det är något magiskt över spel inomhus för Nadal. Han kan det inte. På grus verkar det ju gå, men sådan här inomhustennis med studsigt underlag. Det går inte. Det är bara att ge upp. Man kan liksom inte förstå att han i normala fall är rätt bra. Så dålig ser han ut.

Men det är ju det där med grader i helvetet.

Det finns en skarp gräns vid skada. Då slår Nadal inte någon.

Men en skadefri Nadal, det ska inte spela någon direkt roll vad det är för underlag, om det är bar himmel ovanför eller inte. Han är så vansinnigt mycket bättre än Zverev att han ska vinna oavsett vilket.

Sen ska det väl finnas en realistisk möjlighet att Nadal kan höja sig lite nu när det börjar lukta relativt stor titel.

Jag vill inte behöva se Zverev vinna den här matchen i eftermiddag och jag tror inte jag kommer behöva utsättas för det heller