Kvartsfinaldags i Sofia

Kvartsfinaldags i Sofia! En turnering som gäller…absolut ingenting.

Om man arrangerat den här turneringen hade man ju kanske hoppats att det skulle vara en strid om de sista platserna till London men så är det ju nu inte. Det är klappat och klart. Förutom i dubbeln faktiskt. Två par slåss om den sista slutspelsplatsen där. Melzer/Roger Vasselin och Murray/Skupski. Båda två är i semi i den här turneringen idag. Murray/Skupski måste vinna turneringen samtidigt som Melzer/Roger Vasselin förlorar dagens semifinal. Vem som nu bryr sig om det. Blivit jättekonstigt med dubbeln i år då slutspelsparen baseras på årets poäng bara, som jag förstår det. Och det blir ju lite chansartat kanske med så få turneringar. Bland annat så missar de två bästa paren slutspelet, Herbert/Mahut och Cabal/Farah.

Undrar hur mycket vinstfobi det börjar bli för Felix nu. Han har varit i ett gäng finaler, som ni ser i lottningen här var det ett rätt bra läge för en till och skulle också troligen vara snudd på favorit i finalen. Eller nja, kanske inte, men väldigt bra chans i alla fall. Så förlorar han mot Caruso. Det är ju inte så bra ändå.

De två bästa spelarna som är kvar möts i kvarten idag. De Minaur eller Sinner skulle jag tro vinner turneringen. Spännande match mellan dem också. Sinner är storfavorit på oddsen. Det måste ju vara på spelstilarna i så fall. Det känns ju kanske som att det borde passa Sinner ganska bra att möta De Minaur och jag minns att han krossade honom i juniorslutspelet, förra året var det väl. Men visst är De Minaur den bättre spelaren av dem fortfarande? Jag ser honom som precis på gränsen till topp-10. Jag är tveksam till att Sinner redan är riktigt där. Intressant match i alla fall som sagt.

Något som är intressant i övrigt?

Det får man väl fråga sig. Kanske inte. Gasquet får väl eventuellt inte många såna här chanser att få med sig en titel på ålderns höst, men vem bryr sig egentligen om det?

Om man kollar på De Minaur-Sinner idag, sen kan man nog känna att man gjort sitt för den här veckan tennismässigt.