SLutspelsgrupperna spikade

Det verkar som att alla kommer till start och ett sånt här år får man väl betrakta det som lite av en skräll.

Lite tuffare till höger va, eller vad säger ni?

Det känns väl som att det var fjärde spelaren som skulle avgöra vilken grupp som blev tuffast. I gruppen där Rublev hamnade skulle det finnas fyra spelare som kan ta sig vidare, i gruppen där Schwartzman hamnade bara tre. Svarre är lite av strykpojken i det här slutspelet, i övrigt är det mycket jämnare än vad det brukar skulle jag säga.

Sen är det klart att Djokovic höjer nivån på sin grupp framför Nadal. Medvedev kanske lite vassare inomhus än Thiem. Det går att argumentera för att den vänstra gruppen är starkare också faktiskt.

Allt drar igång imorgon söndag med den högra gruppen, först Thiem mot Tsitsipas, sen Nadal mot Rublev på kvällen. På måndag är först Djokovic mot Schwartzman på dagen och sen Medvedev mot Zverev på kvällen.

Vem vinner då?

I och med att Djokovic stod över Paris får man utgå från att han kommer ta det här på allvar och gör han det, då är det förstås precis som alltid upp till honom om han ska vinna eller inte.

Sen är väl Nadal en väldigt tunn andrahandsfavorit. Helt värdelös i Paris och helt värdelös inomhus varje gång.

Jag tycker Medvedev är för tydligt framför de andra på oddsen, så honom ska man nog inte spela utan det blir Nadal eller en riktig skräll.

Tsitsipas kanske? Jag tycker inte han är den som har näst minst chans att vinna.