Inför måndagens förmiddagspass

Bra match mellan Thiem och Tsitsipas. Jag tycker att Thiem vann väldigt rättvist, men det var samtidigt otroligt nära att Tsitsipas fick det att tippa över i skilje. Med tanke på tresetaren så har Tsitsipas fortfarande rätt god chans. Matchen mot Nadal i sista omgången kan mycket väl bli avgörande.

Matchen mellan Nadal och Rublev, den blev ju ingenting. Rublev var på extremt dåligt humör och Nadal bara käkade upp honom. Klar förbättring på Nadal jämfört med Paris men jag skulle säga att Rublev faktiskt föll ihop. Han har inte varit de stora turneringarnas spelare än så länge och det kanske börjar bli en trend att hålla koll på.

Nu den andra gruppen. Dagens matcher. Vi börjar som vanligt klockan 13.

13:00 Granollers/Zeballos-Peers/Venus 1,87-2,00 Bethard

Kul match det här. Dubbel är alltid som roligast när det skiljer i spelstilar och här gör det verkligen det.

Granollers och Zeballos har ni ju koll på som singelspelare. Båda två tidigare starka atp-spelare i den spelformen. Granollers spelar lite fortfarande, Zeballos slutade med singel för flera år sen. Rätt kul med dem tycker jag att jag under flera år sa att om dem var för sig att om de bara fokuserade på dubbel och hittade en partner som matchar dem så skulle de snabbt bli bland de absolut bästa i världen. De hittade varandra, och är nu ett av världens absolut bästa par. De spelar gärna från baslinjen och har sin stora styrka i returerna.

Peers/Venus är ganska mycket tvärtom. De har inte mycket till singelmeriter att skryta med. Venus har ju faktiskt vunnit någon match på atp-touren i hemmaturneringen i Auckland men mer än så har han aldrig spelat singel i stort sett. Peers på en singelbana, det skulle vara en dålig idé. Han har i stort sett inga grundslag.

Det är serve och volley mot returer det här. Vi får se vad som står sig bäst. Normalt skulle jag säga att Granollers/Zeballos är bättre men Peers/Venus har varit höstens bästa par och Granollers kommer in helt utan matchträning. Lite underlagsfördel också för Peers/Venus. Jag tror på tvåa, som matchen är uppställd ovan.

15:00 Djokovic-Schwartzman 1,13-7,25 Bethard

Det ska väl vara slutspelets mest givna match detta. Djokovic är förstås på papperet överlägset bäst, Schwartzman ska vara det svarta fåret, även om Rublev igår gjorde ett stadigt försök att knycka den positionen.

De möttes i Rom-finalen ganska nyligen. Då grus, det ska gynna Svarre i den här matchupen. Raka set för Djokovic då men Svarre var med lite bättre än siffrorna antyder.

Svarre ska kunna utmana Djokovic i spelet, men det blir väldigt jobbigt för honom att behöva vara märkbart bättre för Djokovic har en serve, det har inte Svarre och väldigt jobbigt också för Svarre att hela tiden komma under lite press direkt även i sina egna servegem. Djokovic kan det där med att trycka till och placera sina returer.

Jag tror inte på skräll, men kul kan det ändå bli.

Nu blev det ont om tid här. Vi tar införsnacket till kvällspasset lite senare.