Inför onsdagens matcher

Thiem och Tsitsipas igår.

Thiem-Nadal, mycket välspelat, och han var ju bara bättre. Är det inte mycket svårare än att Thiem är bättre än Nadal numera? Kanske svårt att backa upp det påståendet med tanke på Nadals slakt av samtliga i Franska Öppna men Thiem slog Nadal i Australian Open och han slog Nadal här. Nadal slår liksom lite för löst. Han är lite för försiktig. När han möter Thiem. När Nadal attackerar är det som att Thiem hela tiden hinner försvara sig med minimal marginal. Nadal skulle behöva skruva upp attackerna ett litet snäpp, då slår han Thiem, men som han spelar mot honom nu har han det tufft. Thiem har inte riktigt det problemet. När han attackerar är Nadal inte ens nära att hänga med.

Kvällsmatchen var en märklig historia där Tsitsipas länge var helt överlägsen och Rublev kämpade knappt. Eller ja, han försökte, men det var inget bra försök. Rublev klamrade sig dock kvar och som så ofta med såna här matcher, när det drog ihop sig i slutet av andra set kände nog Tsitsipas att han borde vunnit för längesen och spände sig. I början av skilje var Tsitsipas fortfarande nere i skorna och Rublev hade alla möjligheter att avgöra där men det blev istället ett långt skilje som avgjordes i tiebreak och där är ju Tsitsipas dokumenterat stark kan man säga.

Idag är det den andra gruppen, så klart, andra omgången där, och här har vi matcherna.

15:00 Zverev-Schwartzman 1,34-3,65 Bethard

Det känns väl någonstans som att Svarre kanske är lite för liten för att vara med här och kämpa med de vuxna. Han är det lite tunna kortet i slutspelet den här gången. Tillsammans med Rublev har det visat sig men nja, det känns värre med Svarre. Att han inte riktigt är bra nog.

Sen imponerade ju inte Zverev direkt mot Medvedev om man säger så. Det är kanske inte lätt att ställas mot en av de bästa bollarna i världen men sådär chanslös när bollen är i spel ska han liksom inte vara. Lägg på lite servefrossa ovanpå och det blir inte så bra. Märkligt kille, Zverev. Svår att förstå sig på, svår att gilla.

Jag tycker egentligen att det här ska passa Svarre ganska bra. Han är så pass mycket bättre i spelet att han ska kunna hålla undan i egen serve. Zverev är in te den som attackerar heller, så Svarre kommer kunna stå och styra som han vill.

Sen är det ju Zverevs serve som är problemet. Svarre kommer i allmänhet inte komma åt den, och därmed kommer ju Zverev i alla fall ha fler chanser att hota i Svarres serve.

Svårläst faktiskt. Frågan är hur överlägsen Svarre kan vara när bollen är i spel.

21:00 Djokovic-Medvedev 1,43-3,10 Bethard

Bra statistik för Medvedev mot Djokovic men jag tycker nog ändå inte att det ska passa honom särskilt bra det här.

Man slår inte Djokovic på något annat sätt än att attackera honom och jag tycker inte att Medvedev har ett attackspel som är bra nog.

Sen är det ju alltid det här med att Djokovic kan ha sämre dagar och har Djokovic en sämre dag, och blir lite allmänt försiktig, han är ju onekligen väldigt säker, Medvedev och blir det ett rent säkerhetsbollande där Djokovic inte vågar trycka till, då är det genast en öppen match.

Inte direkt den viktigaste matchen i slutspelet. Det kan se ut som en pangmatch, men ärligt talat spelar de om första och andraplatsen i gruppen här, något som inte spelar någon roll. Djokovic kommer inte direkt torska mot Zverev om han skulle behöva den vinsten för att ta sig vidare och att Medvedev skulle förlora mot en avsågad Svarre i en avgörande match, inte troligt.