Inför Nadal-Tsitsipas

Det var en sömnig historia mellan Thiem och Rublev, minst sagt. Betydelselösa matcher är inte Thiems bästa gren, det har man sett förut och det syntes väldigt väl under eftermiddagen. Han brydde sig väldigt måttligt om det och Rublev kunde därmed komma ifrån slutspelet med hedern i behåll.

Någon semifinal blir det emellertid inte för Rublev, för ytterligare en spelare kommer ikväll ta sig upp på två segrar och därmed följa med Thiem till semi.

21:00 Nadal-Tsitsipas 1,38-3,40 Bethard

Det jag främst känner när jag tänker på den här matchupen är att det är väldigt svårt för Tsitsipas att bluffa bort det faktum att han inte är i närheten av att vara en lika bra tennisspelare mot just Nadal. Han klarar det ofta, men hur klarar man sig undan duellerna mot Nadal? Det är svårt det. Nadal störs inte heller märkbart av variation, att man spelare konstigt, oberäkneligt, eller något sånt.

Bökig matchup för Tsitsipas alltså, men det finns förstås saker som talar för honom också.

En stor, viktig match. Det luktar förstås att Tsitsipas kommer vara bra.

Inomhus. Bra för Tsitsipas. Inte bra överhuvudtaget för Nadal.

Jag tycker ju det luktar Nadal. Det var en bra match mot Thiem. Nu får han kliva ner lite nivåmässigt och möta någon som inte är alls lika stark i bollandet som Thiem är och nja, jag har ärligt talat svårt att se hur Tsitsipas ska komma ut med segern här så länge inte Nadal sänker sig själv.

Nadal till semi, det är mitt utgångsbud.