Inför fredagens gruppavslutning

Medvedev är redan klubbad som vinnare av gruppen och kommer möta Nadal imorgon. Med andra ord, matchen mellan Medvedev och Schwartzman ikväll, den betyder absolut ingenting. Och i och med att det är semifinal imorgon, Medvedev är direkt korkad om han ens kämpar.

Det är den här matchen som det handlar om idag.

15:00 Djokovic-Zverev 1,39-3,40 Bethard

Jag skulle säga att det är olyckliga omständigheter snarare än något annat som gjort att Djokovic har så dålig inbördes statistik mot Zverev.

Och att Djokovic var så pass svag som han var mot Medvedev, det kan nog hittas en förklaring till det i Djokovic-logiken numera. Att om han inte har något att uppnå som han bryr sig om, som är värt hans energi, då skiter han i det. Han bryr sig inte om atp-turneringar längre, inte ens mastersturneringar. Kanske om slutspelet, det vet man inte än. Men en gruppspelsmatch där han visste att han troligen ändå skulle behöva kämpa i sista matchen om han vann, inte tillräckligt överhuvudtaget.

Zverev har väldigt bra resultat senaste tiden, men har han spelat så bra som resultaten antyder? Kanske inte nej.

Matchup-mässigt så borde det här egentligen passa Djokovic perfekt, särskilt nu när Zverev blivit en servekanon. När Zverev varit i sin absolut bästa spelform. Slutspelet 2018 när han slog Djokovic är troligen den gång då han spelat bäst. Då kan det vara bökigt för Djokovic att hantera kombinationen av en riktigt vass serve och att Zverev då kunde bolla med honom i högt tempo utan att missa alltför mycket.

Men nu, när Zverev förvandlats till ett servemonster som i spelet är högst beskedlig, då blir det plötsligt väldigt bra för Djoklovic som utan tvekan är tidernas bästa returnerare.

Allt kommer handla om att Djokovic bara ska få bollen i spel. När bollen är i spel kommer han sen bara kunna bestämma sig för att inte missa, och Zverev kommer inte kunna göra ett skit.

Det enda som kan sänka Djokovic idag är om han inte orkar bry sig. Rent formmässigt och nivåmässigt ska han inte kunna förlora mot Zverev just nu.