Inför London-semifinalerna

Det blir en värdig avslutning på en ovärdig säsong ändå det här. Vilka matcher. Det är såhär det ska vara i slutspelet. De fyra bästa spelarna i världen gör upp i årets sista tre matcher. Och så lite dubbel på det, där det absolut inte är världens fyra bästa par som gör upp, men så kan det ju också gå.

13:00 Granollers/Zeballos-Koolhof/Mektic 2,25-1,65 Bethard

Rätt otroligt gruppavslutning igår, och kanske ett exempel på att man nog borde ha en vilodag mellan gruppspel och semifinal. Granollers gav nämligen upp i första set i sista gruppspelsmatchen igår, men spelar ändå semifinal idag. Troligen inte alltför allvarligt skada. En axelskada, men det var nog mest att han inte ville riskera något. Och därmed tog de med sig Melzer/Roger Vasselin till semi. Pavic/Soares utslagna trots två vinster. Blev otroligt tveksamt det där och man får väl sätta ett litet frågetecken kring om man ska få ge upp en gruppspelsmatch och sen ändå spela semifinal. Pavic/Soares kan inte vara överlyckliga.

Koolhof/Mektic är de som presterat bäst sett till sin normala spelstyrka i slutspelet och om Granollers är lite justerad så vinner de ju. Men det går inte direkt att blunda för att Granollers/Zeballos är ett mycket bättre par, så är Granollers i dugligt skick, då ska det vara Granollers/Zeballos som tar sig till final.

Lite ovanlig dubbelmatch detta. Fyra spelare som faktiskt inte är totalt talanglösa, ovanligt för att vara dubbel. Alla fyra starka från baslinjen, så borde kunna bli ganska bra spel.

15:00 Djokovic-Thiem 1,57-2,60 Bethard

Thiem har slagit Djokovic en gång på hardcourt, just här förra året. Djokovic hade ingen bra vecka i London då. I övrigt är det på grus Thiem vunnit.

Jag är inte så övertygad om att detta passar Thiem så överdrivet bra på hardcourt.

Man pratar sällan om det, men Djokovic kanske allra främsta förmåga är att låsa sin motståndare med sina returer. Det har ibland blivit löjligt när han mött Nadal. Han har hela tiden prickat en kvadratmeter nere i Nadals backhandshörn så att Nadal inte kunnat börja driva på med sin forehand. Han har också gjort det bra mot Federer, Thiem, Del Potro, alla forehandsmonster som finns.

Lite tufft för Thiem det där. Jag tycker visserligen att hans backhand sett ovanligt bra ut den här veckan, men att han ska hålla säkerheten när Djokovic börjar mobba honom konstant mot den sidan, det tror jag faktiskt inte.

Thiem är otroligt bra numera så Djokovic har inte råd med en dålig insats men en vettig dag vinner Djokovic det här.

19:00 Ram/Salisbury-Melzer/Roger Vasselin 1,69-2,20 Bethard

Ram Salisbury är för mig det bästa paret i slutspelet. De är trea/fyra i världen någonting och då paren som är bättre än dem inte är på plats så är det de som ska vara bäst. Inte bombsäkert hittills under veckan precis, men jag tycker heller inte de sett dåliga ut.

Melzer/Roger Vasselin var sist in i slutspelet och sladdade in till semifinal här på ett bananskal.

Jag tror den överlägsna servekraften hos Ram/Salisbury blir alldeles för mycket för Melzer/Roger Vasselin att hantera.

21:00 Nadal-Medvedev 2,20-1,80 Bethard

Medvedev har aldrig slagit Nadal. Ändå är han favorit ikväll. Känns tveksamt, minst sagt.

Lite synd att Nadal får spela kvällsmatchen, för han är den av honom och Djokovic som inte klarar två tuffa matcher på mindre än ett dygn, så nivån på en eventuell drömfinal kommer påverkas negativt av spelschemat.

Passar inte Medvedev alls det här. Sätter att slå Nadal på är att sätta press på honom. Att hela tiden hålla tillräckligt hög press för att Nadal inte ska kunna attackera med full kraft. Ett annat alternativ är att attackera själv. Variation biter inte på Nadal. Försvarsspel biter inte på Nadal. Jag skulle nästan säga att det här är en mardrömsmatchup för Medvedev.

I slutspelet förra året vann Nadal trots att han knappt kämpade. Det säger en del.

Medvedev hade en period i US Open-finalen förra året där han snudd på spelade ut Nadal, men då chansade han på allt, och kom in i zonen. Det var inte hans vanliga spel. Hans vanliga spel passar inte överhuvudtaget mot Nadal.

Sen är det frågetecken kring hur bra Nadal egentligen är just nu och givetvis, hans fobi för inomhustennis måste vägas in liksom att Medvedev sett väldigt stark ut den här veckan och inte förlorat på många matcher.

Men nej, jag tror att Nadal bara vinner med en bra insats.