Minst 25% publik under Australian Open

Det klarnar lite grann kring hur allt kommer bli under Australian Open. Hur det blir i de första turneringarna är mer oklart, jag får återkomma om det, men från Australian Opens håll går man ut rätt hårt med att det kommer bli publik under turneringen, från start till mål. Och med tanke på att det ska vara spel en vecka till på samma banor, veckan innan Australian Open med två atp-turneringar och atp cup, det kan ju kanske tänkas att det blir publik den veckan också.

Minst 25% kommer man släppa in på de tre största arenorna under Australian Open. Det innebär närmare 4000 människor det och det är fullt tillräckligt för att det kommer kännas som i närheten av det normala. Man ska alltid komma ihåg att inom tennisen är vi vana vid att läktare inte är fullsatta. Det är under de absolut största matcherna det är helt fullsatt. Annars är det vanligt med 25% exempelvis, så det kommer bli riktigt bra tror jag.

Man säger också från arrangörshåll att man ser årets turnering som lite av en fest för att fira det man tagit sig igenom under det senaste året. Vilket givetvis stämmer, och det är inte den sista festen av det slaget som kommer framöver. Även om kanske inget någonsin kommer bli exakt som förut igen, man ser ju lite framför sig att det kommer arrangeras en del roliga grejer framåt sommaren när alla vaccinerat sig. Eller ja, alla med någon slags vett i huvudet i alla fall. De som undviker vaccinet önskar jag generellt all form av olycka så länge vederbörande inte tänker om och gör sin plikt.

Men oavsett vilket, Australian Open, det kommer bli roligt det, gott folk. 1,5 månad kvar.

Djokovic går för sin nionde titel för övrigt. Hur sjukt är inte det, lite i skymundan sådär. Federer har vunnit åtta Wimbledontitlar och det tycker man ju är rätt okej så att säga. Nu går Djokovic för nummer nio i Australian.