Första lottningarna ute!

Imorgon är det dags mina vänner. Eller egentligen igår när kvalen till Antalya och Delray Beach skulle startat, men det blev inget spel i Antalya igår så där går de igång idag istället.

Lottningarna till huvudturneringarna är ute och såhär kommer det se ut. Om det inte blir fler avhopp vill säga. Det har varit något slags korsdrag i deltagarlistan inför den här veckan. Nästan alla har hoppat av.

När har vi Antalya där bredden på toppen, eller vad man ska kalla det, faktiskt är ganska bra. Tre spelare rankade mellan 10 och 20 i världen och sista seedade spelare på plats 49 i världen. Det där är inget anmärkningsvärt utan fullt okej för en liten 250-turnering.

Men utfyllnaden. Ni ser ju själva. Jag tror inte det är många av er som känner till alla spelare i det här startfältet. Polacken Zuk som blev en av de sista spelarna in har knappt ens spelat på challengertouren än. Arnaboldi som kom sist in har haft svårt att komma in i challengers de senaste åren. Lägg därtill att man delat ut ett wildcard till Ilhan som la av för flera år sen plus ett par andra turkar som är rena futurespelare, säg såhär, första omgången blir kanske inte så spännande.

Flera spelare på plats här som nog vill starta om lite under det här året.

Berrettini är fortfarande högt rankad, men har ett ras framför sig och ja, han vill nog börja vinna igen.

Goffin så klart. Katastrofal återstart efter uppehållet för honom. Nu utan tränare Johansson. Han har tagit in en kompis som tränare istället. Det kan väl bli lite både och men han måste nog börja tycka det är lite roligare än han såg ut att tycka att det var i slutet av förra säsongen.

Fognini opererade båda fotlederna under uppehållet och när han kom tillbaka kunde han inte spela. Återstår att se om han blir en toppspelare igen eller om han faller tillbaka för att åter bli en spelare runt 30 i världen som kan skrälla någon gång ibland mot bättre spelare. 33 år gammal nu, Fognini. Tänk att även snorungar kan bli gamla.

Basilashvili, kan han spela fortfarande? Det återstår att se.

Sådär ser det ut i Antalya i alla fall. Vi får se ut det utvecklas.

Lite sämre i Delray Beach. Raonic hoppade av sent och därmed blev det lite dåligt med toppspelare. Inte heller bredden på de seedade spelarna är väl sådär superbra här. Fyra seedade spelare utanför de 50 bästa på rankingen, det är sådär.

Och precis samma sak här som i Antalya. De sista spelarna in i fältet har det normalt tufft att ta sig in ens i challengers.

Många spelare som vill ta sig tillbaka här förresten. Inte på samma sätt som i Antalya att det är tidigare toppspelare som vill ta sig tillbaka dit utan här pratar vi om spelare som varit inne på atp-touren förut men som nu är extremt långt därifrån.

Bellucci, minns ni honom? Otroligt talangfull grusspelare med en magisk forehand. Han har inte kunnat spela på flera år. Inte att han varit skadad, men han har glömt bort hur man spelar så att säga. 33 år gammal nu och det är nog kört för honom men man vet aldrig.

Fratangelo hade precis tagit sig in på atp-touren för några år sen när han skadade sig och har sen inte ens varit i närheten av ta sig tillbaka. Fin chans här.

McDonald lite samma sak, med skillnaden att han måste ta sig tillbaka, för han är så pass bra. Och fortfarande ung. Men han har ingen vidare ranking just nu och måste börja samla poäng.

Harrison, det var ett tag sen han spelade kan man ju säga.

Och Karlovic får väl nämnas också. Har han som snart 42-åring en pollett kvar i sig?

Det finns saker att följa i Delray Beach också, ingen tvekan om det.