Luktar inkvalning på Ymer

Lottat och klart till Australian Open-kvalet. I Doha spelas det. Ungefär precis där som man borde ha startat atp-säsongen. Damtouren har valt att spela sina uppvärmningsturneringar där. Atp-touren valde USA och Turkiet. Lite spretigt kanske.

Men kvalet i alla fall. Doha, start imorgon, och Elias Ymer är med.

Lite komiskt på något sätt när man jämfört bröderna Ymers senaste halvår. Elias Ymer verkar ha velat spela, men knappt kunnat för att han varit så dålig. Mikael Ymer har väl kunnat spela, kan man tro. Han är ju lite bättre. Men han har valt att lämna återbud till i princip varje turnering han varit anmäld till. Senast Delray Beach där han kastade in handduken sent. Man undrar ju lite vad det egentligen är med honom. Personliga skäl har han använt som orsak till sina avhopp på löpande band.

Elias med i kvalet här i alla fall och jag tycker det ser rätt bra ut det här.

Mott använder en skyddad ranking för att komma in här. Han var runt 250 i världen för några år sen, en ranking som räcker för att komma in här, men han har aldrig varit en bra spelare och inte mycket talar för att han blivit det nu efter att ha tävlat sparsamt senaste åren.

Husler samlade på sig massor av poäng i sensomras när han gick långt i en grusturnering på atp-touren med uselt startfält. Han är inte bra nog för att vara seedad i ett sådant här kval så att få honom som seedad motståndare är extremt bra. Santillan där förresten, märkligt. Han är jämngammal med Ymer och låg långt fram för ett gäng år sen när han var på väg in på atp-touren. Sen dess har det gått ännu sämre för honom än det gjort för Ymer.

I kvalfinal sen kan det bli lite vad som helst.

Daniel är för mig lite bättre på grus och han är klart sämre än sin ranking. 150 i världen någonting i spelstyrka kanske. Det som talar emot Ymer i en sådan match är kanske att han faktiskt är rätt långt ifrån att vara 150 i världen själv, både vad gäller ranking och kanske också spelstyrka men lottningsmässigt är det mycket bra.

Långt ifrån säkert att Daniel går till kvalfinal dock. Den i grunden bästa spelaren på den här delen är Marterer som varit uppe som en riktigt vass atp-spelare, han var väl topp-50 för några år sen i ung ålder. Sen dess har han varit enormt mycket skadad och har långt upp till sin högsta nivå men som sagt, i grund och botten är han klart bäst.

Jag kanske tog i lite i rubriken. Jag håller inte Ymer som den bästa spelaren på den här kvaldelen men jag tror ju någonstans att åtminstone han själv vill se sig som en spelare som är i närheten av atp-touren och då ska han i så fall ha alla möjligheter att ta sig förbi de här spelaren.