Otippat Nadal-rekord

Är det inte lite otippat det här ändå?

Flest veckor i rad som topp-10 i världen gäller det.

Det känns som det borde vara ett Federer-rekord det här. Han har ju såna här grejer som lite av sin specialitet. Typ ”flest åttondelsfinaler i 250-turneringen i Kvackapulko”. Såna rekord har han många, och han pratar gärna själv om dem. Med tanke på längden på karriären borde han ju ha det här rekordet, men icke. Det är Nadal som har det. Nadal som känns som den mest skadebenägna av de tre stora. Och det känns också som att han är den som haft flest långa uppehåll. Men det har nog fallit sig så att hans uppehåll varit precis korta nog för att han ska hålla sig inom topp-10 innan han börjar samla poäng igen.

800 veckor, det är drygt 15 år det. Rätt otroligt får man säga, och spontant känns det väl rätt svårslaget.

Han har också nästan alltid varit tvåa som synes, och det får väl sägas vara sjukt representativt för hans karriär. Han har nästan alltid haft en spelare som är bättre än honom. Oftast Djokovic men under en kortare period i början också Federer. Under ett drygt halvår av dessa dryga 15 år var han också som synes nära att åka ur topp-10, men mer än så är det inte.

Ganska stabil, Nadal. Flest veckor i rad på topp-10, kommer det vara han som har flest slams när alla lagt av? Kanske. Det finns nog en möjligt att vissa kommer puffa för att det i själva verket är han som är den största någonsin när allt är över.