Nya turneringar

Atp fortsätter justera kalendern, och även om vissa av turneringarna man kastat in under pandemin varit mer eller mindre Kalle Anka-aktiga, jag tycker ändå att det är bra att man försöker. Att man inte lutar sig tillbaka och låter det hela förfalla.

Direkt efter Australian Open kommer en turnering spelas i Singapore. Känns väl spontant som en plats där det borde spelas en årlig atp-turnering. Licensen är dock på ett år men man får väl gissa att om någon av dessa turneringar som får ettårslicenser lyckas få till det, då kommer de nog ha alla möjligheter att återkomma.

Samma sak, en ettårslicens, har en turnering i Marbella fått. Den kommer spelas precis i början av april och det känns väl inte så tokigt. Bra plats att spela tennis på våren här i Europa kan man gissa.

Vad är det som blivit inställt då?

  • Auckland skulle redan spelats, den spelas inte i år.
  • Pune är uppskjuten. Alltså inte inställd. Inte omöjligt att den spelas senare i år. Varför nu den ska spelas. Kanske atp-tourens sämsta turnering.
  • New York, miniturneringen i jättearenan i New York. Den spelas inte i år.
  • Rio är precis som Pune uppskjuten. Tveksamt om den kommer kunna hitta något annat vettigt datum.
  • Indian Wells är uppskjuten. Vet faktiskt inte vad det handlar om att de gett upp så tidigt.
  • Houston är inställd. Finns väl en viss logik i det att det inte riktigt passar att spela en inklämd grusturnering i USA precis innan den europeiska grussäsongen.

Så ser det ut just nu. Jag tror ju personligen att hela den sydamerikanska grussäsongen nog hänger väldigt löst, liksom att jag inte riktigt förstår hur man tänker när man låter Indian Wells skjuta på sig men att man tänker spela Miami. Det här att åka till en världsdel och spela en enda turnering, det passar inte nu och det kommer nog inte vara att föredra i framtiden heller. Jag tror Miami hänger lite löst, alternativt att man spelar Indian Wells och Miami i höst någon gång.

Turneringen i Budapest har flyttat för övrigt. En permanent flytt. Till Belgrad. Djokovic lillebror, han som tillsammans med storebror arrangerade den där ökända turneringsserien på Balkan i somras där alla blev sjuka, ska vara turneringsdirektör. På tal om Kalle Anka.

Inget är som vanligt, så inte heller inom tennisen.

Vad gör spelarna just nu då?

De sitter inlåsta på olika hotell i Melbourne. Vissa får träna, vissa får inte. De ska sitta så en vecka till, sen ska det spelas två atp-turneringar plus atp-cup samtidigt under en vecka på samma anläggning där Australian Open sen börjar veckan efter.

Som sagt, inte mycket är sig likt nu för tiden.