Grupperna klara till ATP Cup

De har bra pli på spelarna ändå, ATP. Precis som förra året. När det vankas ATP Cup står alla redo att spela.

Det startar först om en vecka, men grupperna är nu redan spikade och klara.

Formatet i den här turneringen får väl ses som lite tveksamt. Det blir väldigt ofta dubbeln som avgör. Även om dubbel förstås är roligt men när det gäller Serbiens matcher till exempel. Nu vet jag faktiskt inte om Djokovic kanske har med sig Krajinovic i bakgrunden. I så fall förändras det, men om han ska ha med sig Lajovic i singelspelet, då blir det ju avgörande dubbelmatcher i alla serbernas gruppspelsmatcher här. Djokovic tar sin, Lajovic förlorar, och sen är väl Serbien knappast favorit i någon av dubblarna. Tyskarna har väl med sig Krawietz/Mies kan man tänka, och Kanada kan välja vilka spelare som helst, de har alltid ett starkt dubbelpar med alla sina servare.

Öppen grupp, minst sagt.

Lite tryggare för Nadal som har en lite bättre kompis med sig än vad Djokovic har. Intressant dock, vi får väl vänta in laguppställningarna, men det allra mest orättvisa med formatet är väl ändå att värdet av att ha en lågt rankad toppspelare som tvåa är helt sjukt. Om Kyrgios spelar för Australien och slår Bautista så blir det en superoviss dubbel som avgör där.

Tsitsipas, det blir svettigt för honom det där.

Ja, vem i hela världen är favorit här? Måste ses som i princip omöjligt att slå fast den saken. Det är väl ändå inte Frankrike, men där lär man ju väga in att de har det bästa dubbelparet. Italien? Det beror väl på Fogninis nivå nu för tiden. Och givetvis, Thiem tar ju troligen sina singlar, men någon höjdare i dubbel är han inte och lite oklart vem han ska ha med sig där.

Det får väl bli Italien då helt enkelt.

Frågan är om vi inte har slutsegraren i hela turneringen här? Jag tror Ryssland blir otroligt svårtuggade. De har den bästa tvåan av alla länder och de har Medvedev som är en av de absoluta topparna bland ettorna. Det enda som kan sänka dem är väl att de inte har någon dubbelspecialist och att de visserligen är okej i dubbel allihopa, men där saknar de kanske lite spets. Samtidigt har inte konkurrenterna som har en ännu bättre etta heller några superdubblar så allt som allt, nej jag skulle säga att Ryssland är favorit. Inte minst för att de har den klart enklaste grupplottningen. De kan i princip inte åka ut här.