Starka startfält första veckan

Någonstans blir det nog mycket uppvärmning och träning samtidigt som det blir ganska lite tävling, men fortfarande, det blir bra action när de första atp-turneringarna på några veckor drar igång om några dagar.

Två 250-turneringar ska spelas samtidigt som atp cup under veckan som kommer. Hur man delat upp spelarna i turneringarna, ingen aning. Det måste vara en blandning av slumpen och utplacering. Alternativt att spelarna fått välja i någon slags turordning. Klart är i alla fall att fälten blivit jämna, och såhär ser det ut.

Den ena turneringen

 1. Goffin
 2. Khachanov
 3. Hurkacz
 4. Sinner
 5. Basilashvili (räknas han fortfarande)
 6. Opelka
 7. Kecmanovic
 8. Bublik
 9. Sandgren
 10. Querrey
 11. Anderson

Basilashvili, borde man inte ha någon slags undre gräns för hur dålig man får vara för att spela på atp-touren? Lite som att man får kliva av när man blir varvad i vissa idrotter. Ingen annan spelare gynnas mer av att man fryst rankingen än Basilashvili. Han kan inte spela, men är ändå seedad i många atp-turneringar han spelar.

De här startfälten kommer vara stora. 54-lottningar blir det där halva fälten består av rena challengerspelare. Det finns ju inte någon möjlighet för spelarna som ska vara med i Australian Open att spela några andra turneringar då de sitter i karantän, så en rätt bra lösning att alla får vara med. Det kommer vara en del blåbär i första omgången dock, det ska man ha klart för sig.

Den andra turneringen

 1. Wawrinka
 2. Dimitrov
 3. Felix
 4. Coric
 5. Ruud
 6. Fritz
 7. Humbert
 8. Evans
 9. Cilic
 10. Kyrgios
 11. Gasquet

Jag vet inte om nivån är högre, men lite roligare spelare i den här turneringen så på så vid känns den mer intressant. Kyrgios spelar alltså inte atp cup utan spelar här istället.

Kan säkert bli kul det här. Start på måndag så lottningarna är alltså fortsatt någon dag bort.