Dubbla dubbelspeltips

Vi drar till med två speltips idag. Redan på förhand, lycka till.

12:30 Quimper hardcourt: Barrere/OlivettiDoumbia/Reboul 1,95 Bethard

Fyra fransmän i en fransk challenger. Det enda man kan vara helt stensäker på är väl att det inte blir mycket till hemmaplansfördel.

Underlagsfördel däremot.

Doumbia/Reboul är ett par som emellanåt gjort det bra på challengertouren, och de har också emellanåt gjort det bra på hardcourt, men de är ett par som är bättre på grus. De har bra dubbelegenskaper men är ändå starka från baslinjen och snabbt inomhusunderlag är inte optimalt för dem.

Olivetti, minns ni honom? Den där bjässen som gick till kvarten i Marseille var det väl. Atp-turnering alltså. För massor av år sen. Han är rätt unik faktiskt. Han fyller snart 30 år, men han har egentligen alltid varit skadad. Det är rätt svettigt det, att vara skadad nästan en hel karriär. Nu har han gett iupp singelspelet i alla fall vilket ju kan vara ett klokt val. Nu står han och servar och försöker sen mest hålla i racketen i stort sett i dubbel istället.

Varför spela då?

Jag tror Barrere/Olivettis servekraft blir helt avgörande. Barrere är också jättebra i dubbel för övrigt. När de kommit såhär långt kommer Barrere som är matchens enda singelspelare kämpa, och då ska det helt enkelt avgöra att de är det i grunden bättre paret.

19:20 Quimper hard: Cerretani/HuslerNakashima/Reese 1,86 Bethard

Ni kommer få lära er mycket om talanglösa dubbelspelare skulle jag tro om ni läser dessa inlägg.

Cerretani, han är talanglös. Han kan inte serva, han har inga grundslag, han är rätt kort, han har mer eller mindre usla returer. Han är bara noggrann, och har en rätt bra volley. Det kan låta otroligt, men det kan räcka till att vara en av de bättre dubbelspelarna på challengertouren. Husler däremot, han är smått löjligt bra i dubbel och när jag såg dem krossa ett starkt franskt par häromkvällen, det spelade liksom ingen roll vad han fick för servar mot sig. Han bara smaskade in dem.

Reese är en lite sämre dubbelspelare än Cerretani. Nakashima är kort, kan inte serva riktigt, och är ingen höjdare i dubbel på grund av det.

Cerretani/Husler är klara favoriter.