Nadal-Thiem under morgonen

Det var tänkt att Djokovic skulle spela tennis under natten i Adelaide. Inför publik. Men så blev det inte. Bara minuter innan matchen mot Sinner hoppade han av och knuffade istället in sin kompis Krajinovic för att spela. Något slags problem med handen som väl kanske inte känns som något långvarigt riktigt, men helt optimalt är det kanske inte en vecka innan Australian Open.

Han var dock där och det ser väl inte ut att vara några större fel på honom.

Krajinovic slog Sinner i raka set men vad som viktigare är, det är om bara en liten stund, lite innan klockan 10, dags för en ny match. Nadal mot Thiem i en rätt intressant match va? Det är ju de två spelare som i alla fall i min värld kampar om att vara första utmanare till Djokovic i Australian Open och i största allmänhet.

Är Thiem märkbart bättre än Nadal numera? Är han det på hardcourt? Vi får knappast ett svar idag, men man kan ju se lite hur det ser ut i alla fall. Jag tycker Thiem haft bättre och bättre kontroll på Nadal spelmässigt på senare tid. Det kan man kanske se lite hur det ser ut i alla fall.

Matchen gäller ingenting, det är rent träning, men kanske ändå något. Som sagt, det är publik på plats och två av världens absolut bästa spelare. Okej förmiddagsunderhållning ändå.

Man kan se den på Eurosport.