Årets första lottningar

Rubriken är ju fel. Men har det någonsin känts som att drygt två veckor varit ett längre uppehåll? De där turneringarna i Antalya och Delray Beach, de känns som hundra år sen. Och jag vet inte. Minns någon vem som vann? De Minaur i Antalya och Hurkacz i Delray Beach. Så har vi rett ut det men nja, det är kanske inget man kommer sitta och gagga om i gungstolen direkt.

Om några timmar, klockan ett inatt, drar det igång igen och vi tittar till lottningarna till de två turneringarna som ska spelas i Melbourne under kommande vecka.

Det är inte mitt älsklingsformat det här, att vissa spelare står över första omgången, men är det någon gång det är befogat så är det väl här. Man var tvungen att låta alla spelare som suttit i karantän spela och då krävdes det att man utökade fälten helt enkelt.

De bästa spelarna är förstås inte med för de spelar ATP Cup och vad vi ska säga om den här turneringen, jag vet inte. Har Sinner gått framåt något under vintern? Det kan väl vara lite spännande kanske.

Här kommer svenskarna.

Rätt intressant match för Mikael Ymer i första rundan faktiskt. Mannarino är fruktansvärt ojämn. Han har bra perioder varje år, men också extremt många och långa dåliga perioder. Omöjligt att veta hur hans nivå är nu. Och jag tycker också klart intressant spelstilsmässigt för Mikael. Mannarino är troligen den spelare på atp-touren som är sämst på att sätta egen fart på bollen och driva spelet. Jag hoppas att Mikael är smart nog för att helt enkelt göra det han gör bäst, trots att han möter en motståndare som ska vara bättre. Om han bara bestämmer sig för att lägga in bollen i banan ska det bli intressant att se vad Mannarino hittar på. Mikaels form är förstås också mycket oklar då han inte spelat på jättelänge, men en bra möjlighet tycker jag. Och vinner han den matchen ser det plötsligt väldigt öppet ut i lottningen. Man ska komma på att Mikael knappt vunnit matcher på atp-touren ännu, så en fin chans att komma igång det här.

Elias Ymer möter en annan fransos. Kvalitetsmässigt knappast bättre än Mannarino, Simon. Däremot känns det väl kanske inte lika intressant spelstilsmässigt. Elias gjorde en av sitt livs bästa matcher senast när han slog Daniel i AO-kvalet. Då klarade han faktiskt att driv på spelet själv. Håller han samma nivå mot Simon kommer han troligen slå honom också. Men den mer normala versionen av Elias tror jag får det lite tufft med Simon säkerhet. Det finns nog en risk att Elias är lite mindre säker och får panik lite snabbare och därmed slår bort sig. Lite mindre utvecklingsbar lottning också för Elias kanske, så ska någon av bröderna gå en bit tror jag att det den här gången är Mikael.

Turneringen i övrigt då?

Kyrgios förstås. Otroligt intressant att se var han står.

Felix, Humbert, Dimitrov, Cilic, Gasquet, Wawrinka, det här är den mer intressanta av de två turneringarna skulle jag säga.

Tomic och Troicki, två spelare som knappt träffat bollen på ett gäng år. Vi får se vad de hittar på.

Inte varje dag en spelare jag inte vet vem det är ställer upp i en atp-turnering men Tu Li, vem är det?