Inget spel idag

Lite spänt kan man väl kalla läget i Melbourne. Eller så säger man bara som det är. Att det inte går att ens diskutera vilka som gjort rätt och vilka som gjort fel. Australien har vatten runt sig, absolut, men det spelar egentligen ingen roll. Det är bara ett argument för andra länder att slå ifrån sig. Det hade gått hur bra som helst även för andra länder, Sverige exempelvis, att stoppa allt resande direkt när världen brakade samman för ett år sen. Australien har klarat sig bra och invånarna kan idag leva ett bra liv där de exempelvis har möjlighet att gå och titta på tennis. Sverige, kanske inte har klarat sig så bra nej.

Men det blir ju lite påtagligt vilken skillnad det är.

En person på samma hotell där många av spelarna bor testade igår positivt för corona. Resultat av det? Inget spel idag medan läget utvärderas. Jag antar att man vill utreda om någon kan ha haft kontakt med personen och givetvis också testa alla i lugn och ro.

Från arrangörshåll verkar det inte ha tryckt på någon panikknapp. Det verkar som att man kallt räknat med att detta skulle kunna hända och att man siktar på att det blir just en dags spelledigt och att man då förmodligen spelar dubbelt imorgon fredag. Lite tajt läge dock givetvis. Om man skulle tappa en dag till, då kan det bli komplicerat att genomföra alla matcher som ska spelas innan Australian börjar.

Vi klarade ett halvår utan tennis förra året så en dag ska vi väl nu klara men ja, lite spänt läge i Australien får man väl säga. Här i Sverige skulle vi väl troligen inte justera något om så en miljon människor blev sjuka samma dag. I Australien räcker det visst med en.