Inför måndagens Australian Open

Man kommer få välja själv nu under Australian Open. Man kan välja podden med mig och Nisse för för- och eftersnack, eller så man man tugga i sig det i skriftform här på bloggen.

Jag kommer inte skriva om alla matcher som jag kanske gjorde en gång i tiden. 32 matcher där typ 20 av dem kommer ses av två stycken av er, det känns inte lönt riktigt. Men, vi plockar ut guldkornen, så man vet vad man ska titta på.

01:00 Monfils-Ruusuvuori 2,30-1,71 Bethard

Ruusuvuori var faktiskt ännu större favorit på oddsen tidigare idag. Monfils, när var han bra senast? Svaret är att han var hyfsad för ett år sen, men egentligen var det väl ett par år sen han höll en hög nivå. Det finns ingen annan spelare som gynnas så mycket av att de låst rankingen. När de släpper det där kommer Monfils inte längre vara topp-50. Han spelade ett par matcher veckan som var och det var inget bra heller. Jag tycker det finns lite frågetecken kring hur bra Monfils egentligen är nu för tiden.

Ruusuvuori då? Extremt överskattad. Exceptionellt överskattad.

Intressant match. Jag hade gärna sett hur de står sig mot varandra men ska man vara uppe och se den här, då blir det tufft att se morgonmatcherna. Och om man nu är uppe såhär dags, då tittar man kanske trots allt på Super Bowl…

04:00 Dimitrov-Cilic 1,62-2,45 Bethard

Intressant nattmatch givetvis. Bra namn. Stora namn. Stora spelare? En gång i tiden kanske, men nu får de väl ses som bra eller hyfsade atp-spelare, inte så jättemycket mer.

Det är lätt att tänka att det är lite bättre för Dimitrov, lite värre för Cilic. Dimitrov är rankad 19, Cilic 43, men Dimitrov är en annan spelare som är mygelrankad och han kommer också rasa.

Tveksam nivå på båda två. 4-2 Cilic i inbördes möten, kan nog betyda något. Samtidigt har väl Dimitrov lite bättre historia i Australian Open, känns det som i alla fall.

Inte mina favoritspelare ditrekt, men ser man till spelstilarna, Cilic kraft mot Dimitrovs variation och defensiv, det borde ju kunna bli rätt kul.

06:00 Carreno Busta-Nishikori 1,35-3,50 Bethard

Man börjar ju bli gammal, så är det bara. Eller ja, det kanske är tennisspelarna som börjar bli gamla. Det känns konstigt att se att Carreno Busta är storfavorit mot Nishikori men Nishikori, hur kommer han egentligen åldras som tennisspelare? En tempospelare som är extremt kvick och lever på just de sakerna. Hur blir det då om han blir lite mindre snabb, och tappar lite i tempo? Ja, då blir det kanske inte så mycket kvar.

Nishikori har varit stenhårt skadedrabbad i många år. Jag tror inte han kommer komma tillbaka på någon vidare hög nivå igen. Men man vill ju tro att han kommer göra det och vilket bra läge då att visa det här genom att slå Carreno Busta. Minns ni matchen mellan dem i den här turneringen för två år sen? Jag minns. Nishikori vann superorättvist i en femsetare, och Carreno Busta hade nån slags show där han bråkade otroligt mycket med allt och alla.

06:00 Schwartzman-E.Ymer 1,07-10,75 Bethard

Man hade ju inte plockat ut den här matchen som en av dagens godbitar om man inte var svensk, så mycket kan man ju säga.

Han är stekt här, Ymer. Stekt, rökt, kokad, chanslös.

Det är egentligen två stora problem.

Det första, det är väldigt svårt att slå Schwartzman om man är sämre än honom och inte har något vapen. Schwartzman är kanske bäst i världen när bollen är i spel, och hur ska man lösa det liksom? Det blir ju helt omöjligt, särskilt för en spela som Ymer som inte gärna för spelet.

Det andra, att Ymer är en av fältets absolut sämsta spelare, och därmed inte kan besegra en topp-10-spelare. Han är för dålig.

10:30 Shapovalov-Sinner 1,50-2,80 Bethard

Kanske inte varje dag riktigt som Shapovalov möter en motståndare som är mer än två år yngre men det gör han här. Första mötet mellan dem på professionell nivå.

Sinner trött, kanske. Jag vann i Melbourne i morse, men han var utpumpad. Någonstans känns det kanske ändå inte som att han var sådär totalt tömt, utan mer tillfälligt trött och varm eller hur man ska beskriva det. Han blev trött efter bara en knapp timmes spel och gick sen på halvfart resten av matchen. Jag tror att möjligheten att han är återhämtad till den här matchen ändå är god.

Upp till Shapovalov trots allt skulle jag säga som så ofta. Han är den mer offensiva av dem, han är den något bättre av dem om man frågar mig, och Sinner har egentligen ganska lite i sitt spel som stör Shapovalov. Shapovalov kommer få möjlighet att slå Sinner tror jag, sen handlar det bara om att han ska ha en tillräckligt bra dag. Och det är nog inte så bara, han är inte dålig direkt, Sinner.