Inför tisdagens spel

Vi får effektivisera lite här. Det blev tufft med tiden idag och ni får hålla tillgodo med podden som eftersnack.

Ni istället, försnack kring andra dagens matcher. Godbitarna i alla fall.

01:00 Hurkacz-M.Ymer 1,14-6,75 Bethard

Den givna godbiten som startar klockan ett givetvis. Och inte en så tokig match. Kan det skrälla? Jag tycker ändå inte det är omöjligt, även om kanske heller inte är särskilt troligt.

Hurkacz är en riktigt bra spelare. Runt 30 i världen både vad gäller ranking och spelstyrka och han har dessutom börjat säsongen bra.

Det låter ju lite jobbigt för en spelare som Ymer som är på väg att åka ut från topp-100.

Två saker talar dock för skräll.

Den första, Hurkacz är ojämn. Han gör ofta dåliga matcher och förlorar mot många sämre spelare varje säsong för att vara så bra så att säga. Han är snarare kapabel än stabil.

Den andra, Ymer är en spelare som är jobbig att komma igenom. Om Hurkacz har en dålig dag finns det ett rimligt scenario där han börjar stånga sig blodig.

Det är absolut inte upp till Ymer, men vi får hoppas på en dålig Hurkacz-dag och att det löser sig den vägen.

04:30 Fognini-Herbert 1,76-2,25 Bethard

Om man vill ha en match mellan Ymermatchen och de trevliga morgonmatcherna kan man med fördel ta den här.

Hur står sig Fognini nu då?

Han var inte så tokig i atp cup. Han har en bra bit upp till sin högsta nivå, men det är inte så uselt som det var när han kom tillbaka förra säsongen.

Herbert? Han har väl tappat det lite grann igen efter att ha hittat den topp han borde hitta lite oftare för en tid sedan.

Otroligt olika spelstilar. Det borde kunna bli en kul match, och Fognini bjuder ju alltid på lite show.

Vem vinner då? Jag tror Fognini. Jag tycker oddset är rätt bra där.

06:00 De Minaur-Sandgren 1,12-7,25 Bethard

Den här matchen har vi tjatat lite hål i huvudet på folk i podden men jag måste ju nämna den här också, för merparten lyssnar trots allt inte på podden, märkligt nog.

Sandgren är alltid bra i slamsen, Australian Open är hans bästa turnering, och han är dessutom alltid bra i början av året.

Mot De Minaur som förstås är bra, bättre än Sandgren, men räcker det här?

Sandgren är smart. Sandgren är svår att möta. Om han har en bra dag har han precis allt som krävs för att göra det bökigt för De Minaur. Jag hoppas att Sandgren tvingar De Minaur att föra spelet. Det skulle bli jätteintressant att se hur han klarade det.

09:00 Berrettini-Anderson 1,44-3,00 Bethard

De är inte roliga och inte spännande, det är de inte. Men de är bra och för att vara i första omgången, en grym match.

Anderson skulle kunna komma tillbaka. Han vill ju tillbaka till den position Berrettini här, som en av de sämre topp-10-spelarna. Han är nog inte där nu, men rätt spännande chans för honom ändå. Det är typ Berrettini han måste vara bättre för att komma tillbaka dit han vill.

Stora klunsar som sagt, de gör ungefär samma sak. Anderson lite mer serveinriktad, Berrettini lite mer spelinriktad. Jag tycker Berrettini är den större spelaren. Han kommer inte få mycket mindre på sin serve, och i spelet tror jag att han bara kommer vara bättre.

Men ja, fin match, en av de bästa i första omgången.